حسین امامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آب سرقت شده از طریق این انشعابات غیرمجاز ۵۵۶ میلیون لیتر است و سال گذشته نیز افراد متخلف ملزم به پرداخت ۲۸۰ میلیارد ریال جریمه و جبران خسارت شدند.
وی اضافه کرد: رشد ۲۵ درصدی میزان جرایم و خسارت از متخلفان در سال جاری نتیجه راه اندازی گشت آب در شهرستان های خراسان رضوی است و این گشت ها علاوه بر شناسایی انشعابات غیر مجاز، در راستای توزیع عادلانه آب و جلوگیری از استفاده های غیرضروری و نامتعارف توسط مشترکان و ترویج فرهنگ رعایت الگوی مصرف آب نیز فعالیت دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: انشعابات کشف شده که به طرز ماهرانه ای در باغ ویلاها و دامداری ها و نظایر این مجموعه ها ایجاد شده بود توسط اکیپ های گشت آب کشف و با همکاری و اخذ مجوز دادستانی و همکاری نیروی انتظامی قطع و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
امامی افزود: اقدام افراد در نصب انشعاب غیر مجاز باعث آلودگی شبکه، هدر رفت و افزایش آب بدون درآمد می شود و برخورد با پدیده سرقت آب با قوت ادامه دارد.
وی از شهروندان خواست تا هرگونه تخلف در حوزه آب و انشعاب غیرمجاز را از طریق شماره تلفن «۱۲۲» گزارش کنند.
به گزارش ایرنا، منابع تامین آب ۹۱ شهر و ۲ هزار و ۲۷۰ روستا در خراسان رضوی به جز شهرستان مشهد، هزار و ۳۵۰ حلقه چاه، ۲۱۱ چشمه و ۸۱ دهنه قنات است.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت "خشکسالی شدید" و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت "خشکسالی بسیار شدید" است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آب های زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.