بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان‌شمالی گفت: آغوش استان برای سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی باز است و از سرمایه گذاران این بخش با پرداخت تسهیلات حمایت می شود.

به گزارش ایرنا، بهمن نوری روز شنبه در جلسه مدیریت بحران خراسان‌شمالی اظهار کرد: انرژی های خورشیدی با توجه به ناترازی های موجود از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در سفر دیماه جاری رییس جمهوری به استان این موضوع پیگیری می شود.

وی افزود: اعتبارات ویژه برای دستگاه های خدمات رسان از جمله هلال احمر در سفر رییس جمهور پیگیری می شود.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به آمار بالای متقاضیان نانوایی و گلخانه ها جهت تسهیلات دوگانه سوز شدن ادامه داد: بانک ها موضوع تسهیلات را برای این موضوع در دستور کار قرار دهند.

وی بیان کرد: دستگاه های خدماتی یک ضلع بحران را تشکیل می دهند و متناسب با شرایط حادث باید تدبیر کنند و محدود به روز بحران نشوند.

نوری خاطرنشان کرد: هماهنگی بین بخشی با نقشه های پیش یابی در حال انجام است و دستگاه های خدماتی در شرایط عادی بایستی تدابیر شرایط بحرانی را انجام داده و تجهیز شوند.

وی تاکید کرد: چنانچه در مواقع بحران نیاز به کمک ویژه است دستگاه ها در شرایط پیش از بحران اعلام کنند تا مسائل و نیازهای آنان برآورده شود.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: دستگاه های خدماتی باید همیشه شرایط بدبینانه را در نظر و برای رفع مشکلات برنامه ریزی کنند.

وی خاطرنشان کرد: مدیر موفق کسی است که تمام سناریوهای بدبینانه را پیش رو داشته باشد و دستگاه های اجرایی در مواقع بحران هم افزایی و نباید جزیره ای عمل کنند.

نوری در خصوص ضرورت سوله بحران در استان عنوان کرد: مردم استان اکنون در مواقع بحران به سمت مساجد می روند و هنگام زلزله این مکان ها از استحکام لازم برخودار نیست باید دنبال سوله های بحران چند منظوره رفت.

استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: مدیریت بحران اگر خوب عمل نکند، خود تبدیل به بحران خواهد شد و در قالب هم افزایی دستگاه ها مردم مدیریت بحران را می خواهند باید از ظرفیت مردمی در مواقع بحران استفاده شود.

وی افزود: تعداد نانوایی های سیار در استان بسیار کم است و در مواقع بحران باید تقویت شود و این شرایط قابل قبول نیست.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: علت و دغدغه اصلی بحران پیشرو سرمای غیرمتعارف است و کمبود سوخت و انرژی نیست، با وجود سرمای فزاینده مصرف سوخت بالا می رود و رسانه ها باید بر صرفه جویی مردم تاکید کنند.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به‌طور میانگین روزانه هشت ساعت تابش به‌صورت مناسب در استان وجود دارد از طرفی در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد چرا که غبار موجب کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی می شود و همچنین وجود هوای متعادل یکی دیگر از مزیت‌های تولید انرژی خورشیدی استان محسوب می شود.

هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتیگراد نیز سبب کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود و علاوه بر آن در این خطه به نسبت بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل‌ها را شست‌وشو می‌دهد.

توسعه انرژی های تجدیدپذیر زمانی دارای اهمیت می شود که ناترازی برق در سال های اخیر بیشتر شده و ساحت‌های اقتصاد، صنعت و رفاه را تحت‌ تاثیر منفی قرار داده است.

خراسان شمالی در این زمینه گام های زیادی برداشته است و با راه اندازی ۳۵۷ نیروگاه کوچک خورشیدی و صدور ۲۰ مجوز بی‌نام برای راه‌اندازی نیروگاه سعی دارد تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌ مقیاس را به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برساند.