سینا اسحاقی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: هدف این برنامه شناسایی آسیبها و جلب توجه بیشتر مسئولان به حوزه دفاع مقدس است و استان قم یکی از استانهای خوب در حوزه نگارش و ثبت و قایع دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه سیزدهمین قسمت این برنامه به استان قم اختصاص دارد، افزود: دوران هشت سال دفاع مقدس، پر از جانبازیها و فداکاریهای رزمندگان استان قم است که همواره در صف اول جانفشانیها بودهاند. مردم قم نقش ویژهای در پشتیبانی از جبههها داشتند. ستاد پشتیبانی مردمی در روزهای نخست جنگ تحمیلی کار خود را آغاز کرد و فقط سه هفته پس از آغاز حملات رژیم بعث عراق، نخستین محموله کمکهای مردمی از استان قم به خط مقدم جبههها ارسال شد.
اسحاقی ادامه داد: رزمندگان قمی در دوران دفاع مقدس از اولین نیروهایی بودند که برای دفاع از مرزهای جغرافیایی اسلام به جبههها گسیل شدند و این استان به نسبت جمعیت خود، رتبه دوم تعداد شهدا در کل کشور را به خود اختصاص داده است و رزمندگان قم غالباً بهعنوان خطشکن در عملیات حضور داشتند.
وی افزود: تدوین این برنامه یک ویژگی آشکار دارد که سعی شده تمام پدران و مادران شهدا، کتابهایی که به صورت رسمی نوشته شده، تعداد جانبازان و شهدا را فقط تیتروار بگوییم که همه اینها حاصل تلاش و مجاهدت های مردم ایران است که در هشت سال از کیان کشور خود دفاع کردند.
تدوینگر دوکوهه ادبیات گفت: در این برنامه با ساخت موشن گرافی(جلوه متحرک) تلاش شده تمام ظرفیتهای استان قم به صورت کلی در ۲ تا سه دقیقه بیان شود تا تلنگری برای مسئولان آن استان باشد که بیشتر در تمامی حوزه های دفاع مقدس قدم بگذارند تا این مردانگی و بزرگی بزرگمردان ایران را به نسل های آینده منتقل کنیم، هرچند قطعا در چند دقیقه نمیتوان ظرفیت یک استان را در جنگ به نمایش گذاشت.
وی اضافه کرد: با این همه تلاش و مجاهدت و یک میلیون خانواده ای که درگیر جنگ بودند، حدود ۲۳ هزار کتاب به صورت رسمی چاپ شده و هنوز با چاپ کتاب در گونههای متفاوت در این زمینه فاصله بسیار زیادی داریم.
اسحاقی افزود: استان قم بیش از پنج هزار و ۷۰۰ شهید، ۵۰۰ آزاده و سه هزار جانباز تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرده ولی فقط ۲ هزار و ۸۸۵ عنوان کتاب راجع به موضوع های مربوط به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این استان به نگارش درآمده که جای هزاران عنوان کتاب فاخر در این میان خالی است.
به گزارش ایرنا برنامه دوکوهه ادبیات به شناخت و ظرفیتهای مغفول ادبیات دفاع مقدس می پردازد. درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیت هایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است، در این برنامه که با همکاری مرکز سیمرغ تولید شده، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان ظرفیت های آن استان مورد بررسی قرار می گیرد.
محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود. تا پدران و مادران شهدا زنده هستند و باید این خاطرات ثبت و ضبط شود. در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.
تاکنون ۱۲ قسمت از برنامه دوکوهه ادبیات پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان، قزوین و استان مرکزی اختصاص داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.
برنامه «دوکوهه ادبیات» هر هفته، چهارشنبه شب ها با اجرای جواد کامور بخشایش از ساعت ۱۹ پخش میشود و بازپخش آن پنجشنبهها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم سیما است.