زاهدان - ایرنا - معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: فرهنگ کار و تلاش در استان آسیب دیده و این موضوع را به راحتی می‌توان در نبود نیرو در پتروشیمی فولاد و معادن حس کرد که باید تلاش کرد این آسیب‌ها در این منطقه جبران شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا شریفی روز دوشنبه در جمع دانشجویان ایرنشهری اظهار کرد: مسیر مطالبه‌گری را همه می‌دانند بنابراین به کمک و ظرفیت دانشجویان در این راه نیاز داریم و این افراد باید در حل مسائل استان و اولویت‌گذاری‌ها به تیم اجرایی استان بیش از گذشته کمک کنند.

وی با بیان اینکه دانشجویان در این نشست مسائل دانشگاهی، حکمرانی و شهروندی را به خوبی مطرح کردند تصریح کرد: این نشان می‌دهد دانشگاه‌ها و دانشجویان به یک بلوغ فکری رسیده‌اند و دغدغه‌هایشان فراتر از مشکلات مختص به دانشگاه رفته است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان خطاب به دانشجویان عنوان کرد: دانشجویان باید با نگاه حل مساله مطالبات خود را به مسوولان برسانند تا به کمک پیشنهادات آنها بهتر بتوانیم استان را بسازیم و فرهنگی که آسیب دیده را ترمیم کنیم؛ در این راستا مسوولان بیش از هر زمانی به دانشجویان برای اعمال حکمرانی نیاز دارند تا استان را به جایگاهی که حقش است برسانند.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ کار و تلاش در سیستان و بلوچستان آسیب دیده و این موضوع را به راحتی می‌توان در نبود نیرو در پتروشیمی، فولاد و معادن حس کرد برخی از مشکلات و مسائل با یک تدبیر بدیهی و ساده حل می‌شود و اگر مساله‌ای حل نشد جهت حل و رسیدگی به مسوولان استانی اطلاع دهید.

سیستان و بلوچستان استانی دانشگاهی است

شریفی ادامه داد: کپی کردن از پروژه‌ها و فعالیت قبلی یک ضعف برای استان دانشگاهی مانند سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود دانشجویان باید با تلاش و تحقیق مسائل استان را حل کنند؛ قطعا نگاه نوآورانه، خلاقانه و ایده‌های نو دانشجویان در حوزه توسعه و پیشرفت می‌تواند عقب ماندگی‌های دهه ۸۰ را جبران سازد.

وی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان به دانشگاهیان و دانشجویانی که در حل مسائل به مسوولان پیشنهاد ارائه می‌دهند اعتماد زیادی شده و امیدواریم دانشجویان با کمک اساتید و هیات علمی دانشگاه‌ها نسبت به احصا نظام حل مسائل استان و اولویت بندی مشکلات به تیم اجرایی کمک کنند.

به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان دانشگاه‌های استان باید دانشگاه حل مساله باشد تا بتوان مشکلات استان را بهتر از گذشته حل کرد و هزینه حکمرانی در این منطقه را کاهش داد تا استان به جایگاهی که حقش است برسد چرا که این منطقه در حال توسعه بوده و نیاز است دانشجویان در فرآیند توسعه، کنشگری خود را ضریب دهند.

اولویت‌های موجود در سیستان و بلوچستان شناسایی شده

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود در سیستان و بلوچستان بی نظیر است عنوان کرد: ظرفیت علمی، نخبگانی و ظرفیت‌های معدنی استان بی‌شمار است، این منطقه به اندازه کافی در حوزه مذهب در دهه ۸۰ هزینه داده و اگر می‌خواهیم استانمان پیشرفت کند باید حواسمان باشد مانند آن دوران در تله دشمنان قرار نگیریم.

شریفی گفت: سیستان و بلوچستان در بسیاری از حوزه‌های زیرساختی به دلیل عدم اعتماد مردم و مسوولان نسبت به یکدیگر عقب مانده و در دهه ۸۰ مسائل قومی و مذهبی به این عدم اعتماد دامن زد و سبب شد این منطقه حداقل ۱۰ سال از استان‌های همجوار در بسیاری از مسائل عقب بماند.

وی خاطرنشان کرد: اولویت‌های سیستان و بلوچستان شناسایی شده همچنین کارهای زیر ساختی خوبی نیز در بحث جبران عقب ماندگی‌های استان انجام شده اما به شدت به انسجام اجتماعی و مدیریتی در این منطقه نیاز است تا فعالیت‌ها با هماهنگی لازم انجام گیرد.

سیستان و بلوچستان استان ظرفیت‌هاست

به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در این استان فرهنگ‌ها و ظرفیت‌های ناب و برجسته‌ای مانند حشر و مدد، بجار، روحیه ظلم ستیزی و همیاری وجود دارد، که به کمک علما، معتمدان و نخبگان، دانشجویان و دانشگاهیان این ظرفیت و گنجینه ارزشمند باید به دنیا معرفی شود.

وی گفت: سیستان و بلوچستان یک استان در حال توسعه است و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوانی از جمله سواحل مَکُران، اقتصاد دریا و آب‌های آزاد، مرز، معادن، شیلات، پتروشیمی و نیروی انسانی دارد.

شریفی بیان کرد: سیستان و بلوچستان استان ظرفیت‌هاست و محروم نیست و اگر محرومیتی وجود دارد در ذهن برخی از مدیران است که نتوانسته‌اند ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این منطقه را به منصه ظهور برسانند بنابراین اکنون دانشجویان و دانشگاهیان استان به عنوان نسل چهارم باید استان را خوشنام کنند و مطالبه گریشان در راستای ایمان، صبر و تلاش برای ساختن استانی بهتر باشد.

دانشگاه مکان امیدآفرینی است

وی با اشاره به اینکه دانشگاه و دانشجویان نماد تبلور و امید به شمار می‌روند افزود: امید مسوولان به دانشجویان است؛ اگر اکنون شاهد اتفاقاتی در منطقه و سوریه هستیم به دلیل عدم کنشگری دانشجویان و مسوولان بوده؛ همچنین عدم انسجام اجتماعی و ثبات امنیتی در سوریه سبب شد دشمن بتواند با شبهه افکنی و تهاجم ترکیبی، مسائل قومی، مذهبی و قبیله‌ای را در آن منطقه ضریب دهد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خوشبختانه انسجام اجتماعی که در کشور وجود دارد قابل مقایسه با هیچ‌کدام از کشورهای منطقه نیست و امروز این استان بیش از هر زمان دیگری به همفکری و مشورت جامعه نخبگانی و دانشگاهی نیاز دارد و آینده پر افتخار کشور از آن جوانان و دانشجویانی است که در این مسیر مطالبه گری به حق دارند.