همدان- ایرنا- یک فوق تخصص داخلی در همدان گفت: آمار ابتلا به بیماری های گوارشی و ابتلای کودکان به کبد چرب در همدان بالاتر از میانگین کشوری است.

دکتر مهدی رضوان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علت بالا بودن نرخ ابتلا به بیماری‌های گوارشی در همدان به عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی، رژیم غذایی و محیط زیست برمی گردد.

رئیس بیمارستان سینا همدان توصیه کرد: برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی و کبدی، باید به اصلاح سبک زندگی و تغذیه در این استان توجه ویژه‌ای شود تا مردم با تغییر عادت غذایی، افزایش فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی سالم‌تر، از بروز بیماری‌های مزمن پیشگیری کنند.

روغن های سالم در سبد غذایی قرار گیرد

این فوق تخصص داخلی مصرف چربی‌های سالم و تغذیه مناسب را کلید پیشگیری از بیماری‌های کبدی و انواع سرطان‌ها دانست و گفت: نوع تغذیه ارتباط مستقیمی با انواع سرطان‌ها، به ویژه سرطان‌های گوارشی مانند سرطان معده و مری دارد.

رضوان بیان کرد: بر اساس تحقیقات، مصرف غذاهای فرآوری‌شده، ترشی های غیرمجاز و مواد غذایی کپک زده‌ خطر ابتلا به سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های گوارشی همچون سرطان معده و مری را افزایش می دهد.

وی اضافه کرد: چربی‌ها منبع اصلی انرژی برای بدن هستند، اما مصرف چربی‌های ناسالم، به ویژه چربی‌های اشباع و ترانس، می‌تواند منجر به مشکلات متابولیک و بیماری‌هایی مانند کبد چرب شود.

رییس بیمارستان سینا همدان عنوان کرد: مصرف چربی‌های سالم همچون روغن "کانولا، زیتون و کنجد" که دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی بالاتری هستند، احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی و دیگر بیماری‌های مزمن را کاهش می دهد.

رضوان اظهار کرد: این روغن‌ها به دلیل داشتن چربی‌های غیر اشباع و اُمگا-۳، برای سلامت کبد مفید هستند و می‌توانند از التهاب کبد و آسیب به آن جلوگیری کنند.

افزایش آمار کبد چرب در کودکان

وی گفت: در کودکانی که رژیم غذایی ناسالم و فعالیت بدنی کمی دارند افزایش موارد کبد چرب را شاهد هستیم.

این فوق تخصصی داخلی افزود: تداوم این وضعیت در بلندمدت کودکان را به مشکلات جدی‌تری مواجه می کند زیرا کبد چرب در کودکان می‌تواند به بروز بیماری‌های متابولیک در سنین بالاتر شود.

رضوان بیان کرد: مواد کپک زده حاوی آفلاتوکسین هستند که یکی از فاکتورهای شناخته‌شده برای سرطان است همچنین، مصرف غذاهای دودی مانند ماهی دودی یا برنج دودی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان‌ها را بالا ببرد.

وی ادامه داد: جوامعی که مصرف فیبر، سبزیجات و مواد گیاهی در آن‌ها بیشتر است، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند بنابراین توصیه می‌شود که مردم بر مصرف غذاهای گیاهی تأکید بیشتری داشته باشند.