به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد طالبی رحیق روز شنبه در ارتباط ویدکنفرانسی با نشست هماندیشی برای تشکیل انجمن سیب زمینی استان زنجان، افزود: سیب زمینی بعد از برنج و گندم بیشترین سهم را در تولید محصولات غذایی دارد.
وی اظهار کرد: تولید بیش از اندازه سیب زمینی و تبدیل شدن این محصول به خوراک دام، معضلی چندین ساله در کشور است.
رییس انجمن ملی سیب زمینی کشور گفت: در مجموع برنامهای برای بازاریابی و تولید محصول کشاورزی در داخل کشور نداریم و دخالت دستگاه های دولتی در کار تولید و توزیع همیشه باعث ایجاد دردسر برای تولیدکنندگان شده است.
طالبی رحیق افزود: در این بین، تنها راه این است که دستگاه های دولتی با بخش خصوصی و تشکلهای خصوصی هماهنگ شوند.
وی گفت: یکی از دلایلی که موجب شده سیب زمینیکاران از نداشتن بازار محصول گلایه داشته باشند، نبود ارزیابی صحیح برای این محصول است که برای رفع آن باید دیپلماسی اقتصادی قوی داشته باشیم و بازارهای هدف جدیدی را راهاندازی کنیم.
رییس انجمن ملی سیب زمینی کشور گفت: تشکلهای بخش کشاورزی باید قدرتمندتر عمل کنند، از پراکندگی خارج شوند و نظاممند شوند تا بتوانند برای کشاورزی کشور قدرت تولید کنند.
مشاور امور انجمنهای اتاق بازرگانی زنجان نیز در این نشست، گفت: استان زنجان در حوزه تولید سیب زمینی ظرفیتهای بسیاری دارد که با تشکیل انجمن سیب زمینی به دنبال هدفدار کردن این تولیدات هستیم.
حسن مهدیخانی با بیان اینکه از جمله اهداف ایجاد این انجمن برندسازی در حوزه سیب زمینی و حمایت از تولیدات در این بخش است، افزود: استان زنجان دارای تولیدات با کیفیتی است که باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
وی با بیان اینکه تولید سیب زمینی در استان علاوه بر تأمین نیاز استان به خارج از کشور نیز صادر میشود، اظهار کرد: باید برندسازی و تولیدات سیب زمینی هدفدار شود.
سالانه حدود ۳۵۰ هزار تن سیبزمینی از مزارع استان زنجان برداشت می شود.
ارقام عمده کشت شده سیبزمینی در استان زنجان شامل "سانته، جلی، بانبا، میلوا، فابولا، چلنجر، کلمبا، پانامرا، سیفرا، آگریا و تاروس" است.