به گزارش خبرنگار ایرنا، "مجتبی عبداللهی " روز شنبه در نشست مدیریت مصرف انرژی استان البرز با اشاره به وضعیت کنونی مصرف انرژی در استان و فشارهایی که به صنایع وارد میشود، بیان کرد: مصارف خانگی و صنعتی باید با دقت بیشتری مدیریت شود تا از بروز ناترازی انرژی جلوگیری شود، زیرا در زمان حاضر ۷۵ درصد برق تولیدی نیروگاهها از طریق سوخت گاز تامین میشود.
استاندار البرز افزود: ۵۵۵ واحد صنعتی در استان البرز بیش از ۴۰۰ مترمکعب مصرف گاز دارند و از این تعداد ۱۰۹ واحد غذایی و دارویی هستند که بیش از ۷۵ درصد ارزش افزوده استان و حدود ۶۰ درصد اشتغال را تامین میکنند.
وی گفت: از آنجا که صنایع استان البرز سهم زیادی در اشتغال و تولید ارزش افزوده دارند، تعطیلی آنها به دلیل کمبود انرژی میتواند آسیبهای جدی به اقتصاد و اشتغال وارد کند. در چنین شرایطی، مصرف بهینه انرژی در بخش خانگی میتواند به حفظ پایداری فعالیتهای صنعتی کمک شایانی کند.
صرفهجویی در مصرف انرژی چرخ صنعت را به حرکت در میآورد
استاندار البرز با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف انرژی در بخش خانگی و صنعتی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود، گفت: صرفهجویی در مصرف انرژی چرخ صنعت را به حرکت در میآورد.
وی افزود: ناترازیها نه تنها به صنایع آسیب وارد میکنند، بلکه ممکن است در آینده نزدیک سبب تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی شوند. مردم باید بدانند که با کاهش تنها ۲ درجه از دمای خانههای خود، میتوانند به ادامه حیات صنعت و اشتغال در استان کمک کنند. این امر به نفع خود مردم خواهد بود.
عبداللهی همچنین از مسوولان استان خواست تا پویشهای مدیریت مصرف انرژی را راهاندازی کرده و با اطلاعرسانی مداوم، مردم را به همکاری در این زمینه تشویق کنند.
وی گفت: آگاهسازی مردم در سطح شهرها، محلهها و روستاها به طرق مختلف و جلب همراهی رسانه ها یکی از راههای موثر در این راستاست.
استاندار البرز افزود: باید مردم را به این باور رساند که برخی مصارف انرژی در نقاط خاص مانند ویلاها و خانههای دوم ضرورت ندارد و تنها باعث هدررفت انرژی میشود.
عبداللهی، با اشاره به اقداماتی که استانداری البرز در زمینه نصب پنلهای خورشیدی انجام داده است، بیان کرد: استانداری البرز پیشقدم در این زمینه بوده و باید این روند تا تابستان سال آینده با پیشرفت قابل توجهی همراه شود.
واحدهای صنعتی باید برای رفع مشکلات زیرساختی همکاری کنند
وی بر لزوم پرداخت حق شارژ توسط واحدهای تولیدی و صنعتی برای حل مشکلات زیربنایی تاکید کرد و گفت: واحدهای صنعتی باید برای رفع مشکلات زیرساختی مانند تصفیه خانه ها و محل اسکان کارگران همکاری بیشتری با مسوولان داشته باشند.
عبداللهی افزود: همچنین ایجاد کارخانههای تولید انرژیهای تجدیدپذیر مانند CHP (واحد تولید همزمان برق و حرارت) از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
استاندار البرز با انتقاد از برخی مسوولان و مدیران بخش صنعت و تولید استان که به وضعیت موجود توجه کافی ندارند، افزود: شرکتهای خدماتی در شهرکهای صنعتی استان باید فعالتر و پویاتر شوند تا بتوانند مشکلات موجود را حل کرده و در خصوص حل مشکلات تامین انرژی و جلوگیری از بحران انرژی در صنایع جلوگیری کنند.
وی از مردم خواست تا با پیوستن به پویشهای مدیریت مصرف انرژی، نقش خود را در حمایت از صنایع و اشتغال استان ایفا کنند و گفت: همه ما باید در کنار یکدیگر برای حفظ منابع انرژی و توسعه پایدار استان البرز تلاش کنیم.