سمنان - ایرنا - فعالیت تمامی مراکز آموزشی استان سمنان در روزهای یکشنبه و دوشنبه (بیست‌وپنجم و بیست‌وششم آذر ۱۴۰۳) برای مدیریت مصرف انرژی و تامین سلامت قشرهای مختلف استان به طور غیرحضوری در بستر شاد و فعالیت دستگاه‌های اجرایی، اداری، بانک‌ها و شرکت‌های دولتی نیز طی سه روز آینده با ۲ ساعت تاخیر از ۹ صبح آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا، ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان به منظور حفظ سلامت شهروندان و مدیریت مصرف انرژی روز شنبه طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که فعالیت تمامی مراکز آموزشی استان اعم از پیش دبستانی، دوره‌های تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و دوم در روزهای یک شنبه و دوشنبه بیست و پنجم و بیست و ششم آذر به صورت غیر حضوری و بر بستر شاد خواهد بود.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به تصمیم ستاد ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان و تایید محمدجواد کولیوند استاندار فعالیت دستگاه‌های اجرایی، اداری، بانک‌ها و شرکت‌های دولتی نیز از روز یکشنبه بیست و پنجم آذر تا سه شنبه بیست و هفتم آذر ۱۴۰۳ با ۲ ساعت تاخیر از ساعت ۹ صبح آغاز خواهد شد.

طبق هماهنگی‌های انجام شده، فعالیت مراکز آموزش عالی استان سمنان با توجه به پایان ترم دانشجویی به حالت عادی برقرار است، اما مدیران دانشگاه‌ها موظف به مدیریت میزان مصرف انرژی هستند.

ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان در بخش پایانی اطلاعیه از مردم استان درخواست کردند تا با رعایت الگوی مصرف و کاهش حداقل ۲ درجه‌ای دمای آسایش در خانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی و تجاری، مسوولان را در تامین انرژی پایدار برای تمامی شهروندان استان یاری کنند.

درخواست استاندار سمنان از شهروندان برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی

استاندار سمنان گفت: مردم سرتاسر استان با مشارکت در پویش صرفه‌جویی انرژی و دست‌کم کاهش یک درجه دمای خانه و خاموش کردن یک چراغ اضافی به پایداری شبکه توزیع انرژی کمک کنند.

محمدجواد کولیوند شب گذشته (جمعه) با اشاره به توصیه‌های رییس جمهور در زمینه مدیریت مصرف انرژی از شهروندان خواست با صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق به پایداری شبکه توزیع انرژی همراهی کنند.

وی با بیان اینکه ستادهای نماز جمعه نیز بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی تاکید کردند، یادآور شد: دکتر مسعود پزشکیان رییس‌جمهور پویش صرفه‌جویی در مصرف انرژی را از منزل خود آغاز کرد و انتظار می‌رود شهروندان نیز در این پویش مشارکت داشته باشند.

استاندار سمنان با اشاره به کاهش دما و سردی هوا در روزهای پیش‌رو بیان کرد: ۲ درجه کاهش دمای خانه از ۲۲ به ۲۰ درجه و خاموش کردن یک یا ۲ چراغ خانه از سوی خانوارها در عبور از توده هوای سرد با آرامش در سایه پایداری شبکه توزیع انرژی موثر است.

کولیوند اظهار کرد: هر یک درجه کاهش دمای خانه با مدیریت مصرف انرژی در سراسر کشور موجب ۲۵ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی می‌شود که این میزان حجم بزرگ و چشمگیر است.

هشدار نارنجی هواشناسی و رسیدن تا دمای ۱۴ درجه زیر صفر در برخی مناطق سمنان

مدیرکل هواشناسی سمنان نیز با اعلام هشدار نارنجی گفت: نفوذ توده هوای سرد، بارش پراکنده برف و باران و کاهش هفت تا ۱۲ درجه‌ای دمای هوا از جمله پیش‌بینی‌ها برای روزهای اخیر است. هواشناسی علاوه بر توصیه به مراقبت از گلخانه‌ها، استخرهای ماهی و سالن‌های پرورشی، بر پرهیز از کوهنوردی تاکید دارد.

ایرج مصطفوی افزود: احتمال کولاک در برخی ساعات، مه‌آلودگی و کاهش دید و طی یکشنبه تا سه شنبه هفته آینده کاهش نسبی و محسوس دمای هوا بین هفت تا ۱۲ درجه سانتیگراد وجود دارد و برای شهر رضوان در هفته پیشرو دمای ۱۴ درجه زیرصفر دور از انتظار نیست؛ بر این پایه، انتظار می‌رود کشاورزان و دامداران تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.

به گزارش ایرنا، اداره کل هواشناسی استان سمنان ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم‌شناسی و ۵۰ ایستگاه باران‌سنجی در نقاط مختلف دارد.

سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارایه اطلاعات هواشناسی و پیش‌بینی‌های جوی سمنان در تمامی اوقات شبانه روز است؛ علاوه بر این، برای اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوایی شهرهای ایران، کاربران باید پیامکی حاوی پیش شماره شهر مورد نظر را به شماره ۲۰۱۳۴ ارسال کنند تا در کمتر از چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنند.

برای استعلام شرایط جوی در ۴۸ یا ۷۲ ساعت آینده باید این اعداد نیز به همراه پیش شماره برای سامانه ارسال شود، یعنی برای اطلاع از آب و هوای سمنان طی ۴۸ ساعت و ۷۲ ساعت آینده باید به ترتیب کدهای ۲۳۴۸ و ۲۳۷۲ را ارسال کرد، همچنین می‌توان به جای پیش شماره، نام شهر مورد نظر را به انگلیسی برای سامانه پیامکی سازمان هواشناسی پیامک کرد.