نیویورک – ایرنا- جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و برت مک گورک، هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقای دولت جو بایدن در آخرین روزهای این دولت دموکرات، روز شنبه به وقت محلی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در قاهره دیدار و درباره تلاش های میانجیگری برای توافق آتش بس در غزه و تحولات منطقه خاورمیانه گفتگو کردند.

به گزارش ایرنا، بر اساس بیانیه ریاست جمهوری مصر، در این دیدار که با حضور بدر عبدالطی، وزیر امور خارجه مصر، حسن رشاد رئیس اطلاعات مصر و هیرو مصطفی گرگ سفیر آمریکا در مصر برگزار شد، بر تحولات اخیر منطقه و تلاش های مشترک برای برقراری آتش بس و تسهیل تبادل اسرا در غزه تمرکز شد.

سالیوان پس از سفر به دوحه قطره و سرزمین های اشغالی فلسطین در اوایل این هفته، وارد قاهره شد، درحالی که مصر، قطر و آمریکا به تلاش‌های میانجی گرایانه خود برای حل بحران غزه با وجود مقاومت مداوم اسرائیل ادامه می‌دهند.

سیسی بر فوریت ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه به‌ویژه با شروع فصل زمستان تاکید کرد و راه کار دو کشوری را به عنوان پایه‌ای برای دستیابی به صلح و ثبات در خاورمیانه تکرار کرد.

همچنین در این دیدار، در مورد حفظ آتش بس شکننده در لبنان و ظرفیت آن به عنوان نقطه شروعی برای کاهش تنش منطقه ای گسترده تر و همچنین تحولات سوریه بحث شد.

سیسی بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی سوریه و تضمین امنیت مردم آن در میان تغییرات جاری در منطقه تاکید کرد.

 مشاور امنیت ملی جو بایدن رئیس جمهور فعلی دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای حضور در سمتش به سر می برد، روز پنجشنبه ۲۲ آذر ماه  پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سرزمین های اشغالی، گفت: « با توجه به اراده سیاسی هر دو طرف این توافق می تواند اتفاق بیفتد.»

مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل آویو گفت: «هدف از سفر امروز من این بود که به این پیشرفت ها ادامه دهم، تا اطمینان حاصل کنم که آتش بس (آتش بس اسرائیل و لبنان) پابرجاست و به طور کامل اجرا می شود. تا از فرصت های ایجاد شده پس از سقوط حکومت بشار اسد برای آینده ای بهتر برای مردم سوریه  استفاده کنم.  در عین حال خطرات ناشی از تغییر در سوریه، از جمله خطری که گروه های تروریستی مانند داعش قادر به بهره برداری و ایجاد آن هستند را شناسایی و تهدیدهای جدید علیه آمریکا، اسرائیل و سایر کشورهای منطقه و سراسر جهان را هوشمندانه مدیریت کنم. »

سالیوان در ادامه ادعاهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: «من به این سفر آمده ام تا به فشار بر ایران ادامه دهیم و در عین حال در برابر تهدید مداوم ایران از جمله تهدید برنامه هسته‌ای این کشور هوشیار بمانیم.»

به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)،  ۴۴ هزار و ۸۳۵ فلسطینی شهید و ۱۰۶ هزار و ۳۵۶ نفر زخمی شده اند.

مقامات سازمان ملل متحد درباره وضعیت منطقه از جمله نوار غزه بارها و بارها هشدار داده اند اما هر گونه تلاشی برای برقراری آتش بس در این منطقه به دلیل حمایت های آمریکا و متحدانش  از رژیم اسرائیل تاکنون ناکام مانده است .