گنبدکاووس- ایرنا- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان از روستاییان خواست با عوامل دودزا، چراغ‌های فلشی، محکم کردن حصارهای خود و استفاده از سگ‌های نگهبان از نزدیک شدن حیوانات گوشتخوار بعد از بارش برف به دامداری‌ها و محل نگهداری حیوانات جلوگیری کنند.

وحید خیرآبادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد از بارش برف و کاهش دما، برخی گونه‌های حیات وحش مانند خرس، پلنگ و گرگ که محل زیست آنها در بلندی‌ها قرار دارد برای پیدا کردن غذا به مناطق پایین دست و حاشیه روستاها می‌آیند.

وی افزود: در این روزها هم که مناطق بالادست پوشیده از برف است احتمال دیده شدن حیوانات گوشتخوار در روستاها همجوار با جنگل‌ها وجود دارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان به روستاییان توصیه کرد هنگام مواجه با حیوانات گوشتخوار در مرحله نخست خونسردی و آرامش خود را حفظ کرده و در مرحله بعد از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا مراجعه به نزدیکترین پایگاه محیط بانی، برای مدیریت وضعیت اطلاع دهند.

خیرآبادی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه دامداران روستاهای مجاور جنگل‌ها برای انجام اقدامات مراقبتی توسط محیط‌بانان، گفت: هرچه حصارهای اطراف محل نگهداری دام‌ و طیور محکم‌تر باشد نگرانی از حمله حیوانات وحشی کمتر می‌شود.

وی همچنین از اهالی روستاها خواست برای جلوگیری از تحریک حیوانات برای نزدیک شدن، از رها کردن پسماند غذا در حاشیه روستاها و جنگل پرهیز کنند.

به گزارش ایرنا، گلستان دارای مناطق حفاظت شده جهان‌نما، هیرکانیا، لوه، زاو و پارک ملی گلستان و همچنین هفت منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به نام‌های پالیزان، عزیزآباد، نیشاک، سیاه مرز کوه، چمن ساور، صوفیکم و گمیشان در کنار سه تالاب بین المللی آلماگل، آلاگل و آجی‌گل و سایر زیستگاه‌های آبی شاخص است که نیروهای محیط زیست در راستای حفاظت از حیات وحش عملیات گشت زنی مداوم در آنها را انجام می‌دهند.

گلستان میزبان ۸۳ گونه پستاندار، ۳۸۰ گونه پرنده، ۵۶ گونه خزنده، هشت گونه دوزیست و ۶۰ گونه ماهی است که در مناطق حفاظت شده استان زندگی می‌کنند که بیشترین زیست گونه‌های گیاهی و جانوری مربوط به پارک ملی گلستان به عنوان نخستین پارک ملی کشور است طوری که بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی و منابع آبی این ذخیره‌گاه زیست‌کره شناسایی شدند.

فوک خزری، آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه‌ایی، خرگوش، حشره‌خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، لاکپشت آسیایی و گیلانشاه خالدار، هوبره، اردک سفید، شاهین و بالابان از مهمترین گونه‌های جانوری گلستان محسوب می‌شود.