شهرکرد- ایرنا- رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تکمیل زیرساخت‌های آزمایشگاهی این مرکز را از مهمترین نیازمندی‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: به طور نمونه برای ایجاد اتاق تمییز به بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

سعید یزدانی‌راد روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اتاق تمیز یکی از ملزومات اساسی برای فعالیت شرکت‌های فناور دانشگاه‌ است به طوری‌که برای تولید محصولات غذایی، آرایشی و دارویی وجود چنین فضایی یک ضرورت است اما این مکان را در حال حاضر در اختیار نداریم.

وی ادامه داد: دریافت مجوز برای تولید برخی محصولات فناور و دانش‌بنیان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد معطل ایجاد اتاق تمیز است و انتظار می‌رود مسوولان استانی و همچنین وزارتخانه ما در تامین منابع مالی برای ایجاد این زیرساخت مهم یاری دهند.

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تقویت حمایت‌های تسهیلاتی از واحدهای فناور را از دیگر نیازمندهای این مرکز عنوان کرد و گفت: واحدهای فناور برای توسعه و گسترش فعالیت‌های خود به منابع مالی قابل توجهی نیاز دارند که در همین راستا انتظار می‌رود سهمی که برای استان و به ویژه شرکت‌های فناور دانشگاه علوم پزشکی در نظر گرفته می‌شود نسبت به سال‌های گذشته افزایش پیدا کند.

یزدانی‌راد با اشاره به فعالیت سه شرکت دانش‌بنیان و ۵۰ شرکت فناور در این دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ طرح فناورانه در این دانشگاه دست اجراست.

وی ادامه داد: این طرح‌های فناورانه حوزه سلامت در بخش‌های مختلف غذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی، هوش مصنوعی، نرم‌افزاری اطلاعاتی و حوزه بهداشت بوده و تجاری‌سازی این طرح‌ها می‌تواند در ارتقای حوزه سلامت استان و اقتصاد دانش‌بنیان نقش بسزایی داشته باشد.

یزدانی‌راد با اشاره به فعالیت ۵۰ واحد فناور در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اظهار داشت: تاکنون ۵۰ اختراع از سوی فناوران این دانشگاه به ثبت رسیده که تعداد زیادی از این اختراعات و ایده‌ها تجاری‌سازی شده است.

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: طی ۲ سال اخیر ۱۰ پایان‌نامه محصول‌محور نیز از سوی استادان و دانشجویان این دانشگاه نیز به تصویب رسیده که تعدادی از این پایان‌نامه‌ها خاتمه یافته و ترجمان دانش شده است.

یزدانی‌راد با اشاره به دریافت مجوز احداث پارک علم و فناوری سلامت در استان بیان داشت: شهرکرد به عنوان چهاردهمین دانشگاه علوم پزشکی کشور موفق به دریافت این مجوز شد و به زودی فرایند احداث این پارک آغاز می‌شود.

وی به حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی از شرکت‌های فناور نیز اشاره کرد و گفت: اعطای کمک هزینه برای طرح‌های نمونه‌سازی، کمک بلاعوض برای تولید محصولات دانش‌بنیان حتی از شرکت‌هایی که هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده‌اند، استفاده رایگان از تجهیزات پزشکی دانشگاه، کمک به تجاری‌سازی واحدها و تسهیل در صدور مجوز برای محصولات تولیدی در حوزه غذا و دارو از جمله این حمایت‌هاست.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۲۸۵ عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۱۶ نفر استاد تمام، ۱۹۹ نفر استادیار و ۲۲ نفر مربی هستند.

همچنین سه هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۵۴ رشته و هشت مقطع در دانشگاه علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند.