تهران-ایرنا- دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: صنعت سیمان مکلف شده است تا ظرف پنج سال در حوزه نیروگاه‌های حرارتی و خورشیدی حدود پنج درصد انرژی تامین کند که تا امروز ۲۵ مگاوات به بهره برداری رسیده و ۳۵ مگاوات دیگر در حال اجرا است و امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی‌اکبر الوندیان» امروز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در حوزه نیروگاه‌های دیزلی نیز ۲۶ مگاوات انرژی نصب شده است.

وی ادامه داد: تولید برق از بازیافت حرارتی دودکش های صنعت سیمان از دیگر موارد تامین انرژی است که به خاطر سرمایه‌‍‌گذاری زیاد مغفول مانده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد: تولید سیمان‌های آمیخته نیز به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کند که حدود ۷ تا ۱۰ درصد تولید سیمان به سیمان آمیخته اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه همزمان با سالروز تاسیس صنعت سیمان کشور همایش و نمایشگاهی از ۱۱ تا ۱۲ دی ماه در هتل المپیک برگزار می‌شود، گفت: شرکت‌های برتر سیمانی در این رویداد شرکت خواهند کرد و آخرین دستاوردها و فناوری های نوین را به نمایش خواهند گذاشت.

الوندیان افزود: همچنین در این رویداد چالش ها و راهکارهای ارتقای وضعیت صنعت سیمان با حضور متولیان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه اولین کارخانه سیمان در سال ۱۳۱۲ در شهرری راه‌اندازی شد، گفت: این مجموعه ۳ هزار تن در سال ظرفیت تولید سیمان داشت که اکنون کل تولید سیمان ۸۸.۶ میلیون تن در سال است که در
۶۸ کارخانه سیمان و ۱۰ کارخانه سیمان سفید تولید می شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان عنوان کرد: در آبان ماه با تشدید محدودیت سوخت روبرو بوده ایم در هشت ماه، ۵۰ میلیون تولید کلینگر داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه تن کاهش داشته‌ایم، همچنین در هشت ماهه سال جاری ۴۸ میلیون تن تولید سیمان داشته‌ایم که تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰۰ هزار تن کاهش داشته است.

وی با اشاره با تشدید ناترازی گاز و برق گفت: این صنعت با محدودیت و قطعی برق مواجه است و به کارخانه های زمان قطعی برق سیمان اعلام شد.

الوندیان بیان داشت: گاز به صورت کلی قطع شده و امسال قطعی ها زودهنگام شروع شد.

وی با بیان اینکه ۹۰ میلیون تن سرمایه گذاری در حوزه سیمان شده است، گفت: به خاطر محدودیت های انرژی از مرداد ماه امسال، ۷۰ درصد کوره ها دچار محدودیت شدند.

الوندیان عنوان کرد: هشت کارخانه صنعت سیمان مازوت سوزی دارند که در زمینه مازوت هم با محدودیت روبرو هستیم و از ذخایر استفاده کرده ایم که رو به کاهش است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه کلینگر در سال گذشته ۷۶ میلیون تن تولید شد، گفت: امسال با کاهش سه میلیون تنی روبرو هستیم که امیدواریم تا پایان سال به تولید ۷۰ میلیون تن برسیم.

وی ادامه داد: سالانه ۱۳ میلیون تن صادرات سیمان داشته‌ایم که به خاطر تامین نیاز داخل و محدودیت‌های انرژی، بازارهای صادراتی نیز تعدیل خواهد شد.

الوندیان با بیان اینکه ۴۰ نوع سیمان را در بورس عرضه خواهیم کرد، گفت: اکنون چهار نوع سیمان در بورس وجود دارد که افزایش پیدا خواهد کرد چرا که زیرساخت ها در این عرصه فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد: افزایش تنوع و تولید در صنعت سیمان از مهمترین برنامه های این صنعت است که بر استفاده از توان دانش بنیان ها و فناوری ها دنبال می شود.

وی با اشاره به تک نرخی شدن ارز گفت: حذف ارز نیمایی در صورتی که شامل صنعت سیمان شود برای صادرکنندگان و واردکنندکان جذاب خواهد بود.