اهواز- ایرنا - معاون وزیر نیرو و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: سازه‌های آبی شوشتر که در گذشته برای مدیریت منابع آب طراحی شد به‌عنوان الگویی از مهندسی پیشرفته، می‌تواند در بهبود سیستم‌های آبرسانی مدرن و بهره‌برداری بهینه از منابع آب کشور موثر باشد.

به گزارش ایرنا هاشم امینی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از سازه های تاریخی آبی شوشتر بیان کرد: حفظ، نگهداری و معرفی هرچه بهتر سازه های آبی شوشتر به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی مورد تاکید است.

وی گفت: مجموعه سازه‌های آبی تاریخی شوشتر یکی از مهم‌ترین آثار میراث فرهنگی ایران است که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده و نقش بسزایی در جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفا می‌کند.

امینی ادامه داد: این بازدید همچنین فرصتی برای بررسی ارتباط میان فناوری‌های نوین مدیریت آب و میراث تاریخی است و باید از تجربیات تاریخی این سازه‌ها در بهبود فرآیندهای مدیریت منابع آبی بهره گرفت.

به گزارش ایرنا، سامانه آبی تاریخی شوشتر که به نام سازه‌های آبی تاریخی شوشتر نیز نامیده می‌شود، مجموعه‌ای به هم پیوسته از ۱۳ اثر تاریخی شامل پل‌ها، بندها، آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌های دست‌کند و تونل‌های عظیم هدایت آب است، این ۱۳ اثر به‌صورت یک سیستم واحد هیدرولیکی و در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، جهت بهره‌گیری بیشتر از آب ساخته شده‌اند.

بهره برداری از اداره آب و فاضلاب شهر سرداران شوشتر 
فرماندار شهرستان شوشتر همچنین در جریان حضور معاون وزیر نیرو در شهرستان شوشتر و بهره برداری از اداره آبفای شهر سرداران از توابع این شهرستان، فعالیت این واحد را گام مهمی در تسهیل خدمات‌رسانی به مردم عنوان کرد.

سید محسن سید موسوی افزود: با این اقدام، مردم این شهر دیگر نیازی به مراجعه به شهر شوشتر برای دریافت خدمات آب و فاضلاب نخواهند داشت و می‌توانند از خدمات بهتری بهره‌مند شوند و همچنین این طرح موجب اصلاح قبض‌ها و تسهیل سایر امور مرتبط خواهد شد.

در حال حاضر، شهر سرداران دارای ۲ هزار و ۲۰۰ اشتراک آب و ۱۵ کیلومتر شبکه داخلی آب است و هشت روستا تحت پوشش شبکه آبرسانی این شهر قرار دارند.