تهران- ایرنا- دبیر کانون بانک و موسسات اعتباری خصوصی ایران با بیان اینکه کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط راهکاری موقت برای عبور از شرایط بحران و تامین گرمایش و برق همه هموطنان است، گفت: برای سال‌های آینده باید از هم اکنون به فکر بود و زیرساخت ها را تقویت کرد.

محمدرضا جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه هر نوع تعطیلی خارج از برنامه نظام اقتصادی کشور و از جمله بانک‌ها تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: اگرچه این تعطیلی ها برای جلوگیری از بروز خاموشی های سراسری و مدیریت مصرف انرژی و سوخت انجام می شود، اما می تواند تولید را تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که قطعی برق و حتی گاز زندگی عادی و روزمره مردم و کسبه را تحت تاثیر قرار می دهد و نظام بانکی هم جدای از کل ایران نیست.

وی افزود: اگر شهروندان هرکدام به سهم خود بخشی از مصرف انرژی را کاهش دهند و نظام بانکی نیز دستورالعمل های ابلاغی برای کاهش مصرف را اجرایی کند، می‌توانیم از شرایط بحرانی فعلی عبور کنیم.

این فعال نظام بانکی در عین حال اظهار داشت: البته باید دولت های قبل برنامه ریزی ها را متناسب با جمعیت و شرایط اقتصادی کشور برای این روزها پیش بینی می کردند تا به این وضعیت دچار نشویم.

جمشیدی در ادامه گفت: حالا که در این وضعیت ناترازی انرژی قرار گرفته ایم، باید برنامه‌ها را در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در نظر داشته باشیم و فکری اساسی کنیم.

وی ادامه داد: دولت از هم‌اکنون باید برای سال‌های بعد برنامه ریزی کند و از محل صرفه جویی در هزینه‌های غیرضرور و هدایت منابع مالی به سمت بخش انرژی به بازسازی و به سازی نیروگاه ها و سرمایه گذاری جدید در بخش های مختلف انرژی خورشیدی و صنعت نفت و گاز توجه داشته باشد.

جمشیدی در پاسخ به اینکه نظام بانکی چگونه می‌تواند به توسعه سرمایه گذاری در بخش انرژی کمک کند، خاطر نشان کرد: در قوانین مختلف راهکارهای مناسبی برای تشویق سرمایه گذاران به مشارکت در طرح های نیروگاهی و بخش انرژی و بویژه انرژی های نو دیده شده است.

وی ادامه داد: مشکل آنجاست که به دلیل تسهیلات تکلیفی همه ساله در بودجه ها و قوانین دیگر به نظام بانکی تحمیل می شود تخشی از توان وام دهی بانک ها تحت تاثیر قرار می گیرد.

وی در عین حال افزود: اغلب طرح‌های بزرگ و صنایع عظیم نیروگاهی و انرژی با مشارکت نظام بانکی ساخته و به مدار تولید وارد شده‌اند و از این رو اگر طرح های مناسبی از سوی بخش خصوصی ارایه شود، نظام بانکی نیز همکاری لازم را خواهد داشت.

این فعال نظام بانکی با یادآوری این نکته که تعطیلی ها به هر شکلی که ناشی از آلودگی هوا یا کمبود انرژی باشد، اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: همه باید کمک کنیم تا منابع لازم برای توسعه بخش نیروگاهی و انرژی تامین شود.

وی با استقبال از اهتمام رئیس جمهوری و توجه وی به ناترازی بخش انرژی گفت: کاهش دو درجه‌ای دمای محیط برای گذر از فصل زمستان، گام کوچکی است که در صورت همراهی مردم می تواند آثار قابل توجه داشته باشد.

جمشیدی خاطر نشان کرد: نباید از حل زیربنایی مشکل ناترازی که همان افزایش ظرفیت و توان نیروگاهی و تولیدی است، غافل شد.

به گزارش ایرنا، به تازگی دستورالعمل صرفه‌جویی انرژی به شبکه بانکی ابلاغ شده است که بر اساس آن دمای محیط اداری باید روی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.

خاموش کردن تجهیزات غیرضروری،
استفاده از پوشش گرم و مناسب برای کمک به کاهش مصرف انرژی از جمله این موارد است.

همچنین با توجه به برودت هوا در هفته جاری و در راستای صرفه جویی در انرژی و کمک به کاهش قطع برق در بخش صنعت و خانگی فعالیت تمامی اماکن ورزشی و رفاهی تعطیل شود.