بندرعباس - ایرنا - مدیرکل دفتر هماهنگی امور توسعه جزایر استانداری هرمزگان گفت: ظرفیت آب‌شیرین‌کُن‌های جزایر هرمزگان ۱۶ هزار متر مکعب در شبانه‌روز افزایش پیدا کرد.

عبدالرسول دریایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: بیشترین افزایش ظرفیت آب‌شرین‌کن‌ها در جزایر هرمزگان مربوط به قشم، بوموسی، هرمز و تنب بزرگ است که در جزیره قشم این آب شیرین‌کن‌ها به مناطق باسعیدو، صلخ، سوزا و شهر قشم تعلق دارند.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۲ آب شیرین‌کن جدید در جزایر هرمز و بوموسی، بیان کرد: عملیات اجرایی این ۲ طرح به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز از ۲ سال پیش شروع شده است که با تکمیل آن‌ها تا پایان سال‌جاری این ۲ جزیره نیز از تامین آب آشامیدنی برخوردار خواهند شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور توسعه جزایر استانداری هرمزگان به احداث و بازسازی مخازن ذخیره آب در چهار جزیره هرمز، لارک، هنگام و لاوان اشاره کرد و افزود: این مخازن ذخیره در ۲ سال گذشته به میزان ۱۸ هزار و ۶۰۰ مترمکعب احداث و بازسازی شده‌اند.

دریایی ادامه داد: عملیات احداث مخازن ذخیره آب به میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب با پیشرفت فیزیکی ٨٥ درصد در سطح جزایر قشم و بوموسی در حال اجرا است.

وی با اشاره به اصلاح خط انتقال و شبکه فاضلاب جزایر هرمزگان اظهار کرد: علاوه بر اصلاح ١٠٧ کیلومتر خط انتقال آب و شبکه فاضلاب در جزایر بوموسی، هرمز، قشم و هندورابی، یکهزار و ۸۰ فقره انشعابات مشترکان در سطح جزایر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک و هرمز نصب شده است.

مدیرعامل آبفا هرمزگان نیر پنجم آذرماه امسال با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد آب آشامیدنی جزایر مسکونی این استان از محل آب شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود، گفت: شهرستان قشم به عنوان یکی از بزرگترین جزایر خلیج‌فارس، هیچ منبع آبی ندارد که در این جزیره ۲۵ هزار مترمکعب آب شیرین‌کن هم‌اکنون فعال است اما باتوجه به گستردگی و نیز افزایش جمعیتی و شناوربودن جمعیت، بازهم نیاز به آب شیرین کن دارد.

به گفته وی: هم اکنون ۱۸ شهر با جمعیت ۷۶۹ هزار و ۶۴۱ نفر و ۳۲۰ روستا با جمعیت ۱۸۶ هزار و ۳۵۰ نفر در استان هرمزگان تحت پوشش آب‌شیرین کن‌ها هستند.

در حال حاضر ۴۲ سایت آب شیرین‌کن در استان هرمزگان فعال است که روزانه بیش از ۲۳۰ هزار مترمکعب نیاز آبی بخشی از مناطق استان را تامین می‌کند.