تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵

کرج - ایرنا –  فناوری نوین اینتریت و فضای مجازی در این سالها بسیاری از فعالیت های اقتصادی ، فرهنگی ،  معاملات ، تهیه کالا و خدماتی از این دست را در آغوش کشیده اما درهمین مجال، کلاهبرداران با سوء استفاده از عناوین معتمد مردم مانند شرکت پست و پستچی به جیب مردم گریز می زنند. 

به گزارش ایرنا، اینترنت و فضای مجازی در کنار مزایای بی شمار اما در فقدان آگاهی کافی مردم به دستمایه ای برای کلاهبرداری تبدیل می شود و در یک خطای محاسباتی بخش زیادی از دارایی یک یا چند فرد به یغما می رود.
این سالها آمار بالای مراجعه مردم به پلیس فتا و محاکم قضایی از آن حکایت دارد که کلاهبرداران در بستر اینترنت و فضای مجازی چه ثروت هایی که نیندوخته و چه حساب های بانکی که در پس اطمینان به افراد ناشناس تخلیه نشده است!
پست و پستچی همیشه جای امید مردم در انتقال نامه ها و مرسولات بوده و امانتداری این مجموعه در میان مردم کشور زبانزد است ؛گاهی نامه ای یک دوست و گاهی مرسوله ای ارزشمند به دست مقصد می رسد و این زنجیره خدماتی موجب محبوبیت پستچی ها در میان مردم شده است.
در این میان کلاهبرداران گاهی از زاویه پست و پستچی در فضای پیامکی و مجازی به دریچه اعتماد مردم گریز می زنند و سرانجام حرکتی شگفتانه و اعتماد بی جا به خالی شدن حساب ها و سرقت اطلاعات افراد می انجامد.
بیشتر این کلاهبرداری‌ها به دلیل سهل‌انگاری و ناآگاهی افراد از فضای مجازی اتفاق می‌افتد، در حالی که زنگ خطر آن بارها از سوی پلیس فتا زده شده اما بیشتر قربانیان مالی این کلاهبرداران بی توجه بوده اند.

وقتی کلاهبرداران پستچی نما می شوند

سودجویان در این روش کلاهبرداری با استفاده از نام برخی کسب و کارهای معتمد مردم از جمله ماموران پست اقدام به کلاهبرداری می‌کنند؛ بطوریکه لینک های پیامک هایی جعلی را با برای مخاطبان فرستاده و با روش های تشویقی آنان را به سمت باز کردن لینک ها برای دسترسی به اطلاعات شخصی آنان هدایت می کنند.

بخوانیم از توصیه های پلیس فتا
رییس پلیس فتا البرز نیز از کاربران خواست به هیچ وجه لینک پیامک های ناشناس و مشکوک را باز نکنند تا از هرگونه کلاهبرداری مجازی پیشگیری شود.

سرهنگ "رسول جلیلیان" اظهار کرد که کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک‌های جعلی تحت عناوین مختلف، سعی در تشویق افراد به کلیک نمودن روی لینک ارسالی کرده و سپس هدایت به درگاه بانکی جعلی می کنند.

وی در خصوص کلاهبرداری تحت پوشش مامور اداره پست و پیگیری آنلاین بسته پستی با نصب اپلیکیشن هشدار داد و گفت: ارسال این نوع پیامک ها همراه با لینک از سوی کلاهبرداران سایبری ترفندی برای گمراهی کاربران است.

رییس پلیس فتا البرز اضافه کرد: هرگونه دریافت پیام مبنی بر ارسال دوباره بسته پستی از سوی مامور پست جعلی بوده و به قصد سوء استفاده از اطلاعات شما است.

جلیلیان بیان کرد: پیام های ابلاغ قضایی برای کاربرانی که در سامانه ثنا ثبت نام کرده اند فاقد لینک است و ارسال هرگونه پیام حاوی لینک برای کاربران جنبه کلاهبرداری دارد.

رییس پلیس فتا البرز گفت: کلاهبرداران تحت عنوان مامور پست با ارسال پیامک هایی با عنوان ابلاغیه، ثبت شکایت ، بسته پستی و امثال آن با لینک جعلی برای کاربران ارسال کرده و از ناآگاهی آن ها سوءاستفاده و اقدام به کلاهبرداری می کنند.

وی اضافه کرد: پیامک های سازمانی و رسمی از سرشماره های معتبر ارسال می شوند و کاربران به هیچ عنوان به لینک هایی که از طریق سرشماره های ناشناس و شخصی ارسال شده مراجعه نکنند.

جلیلیان یادآور شد: کاربران بدون آگاهی مبلغ ناچیز درخواست شده را از طریق لینک ارسال شده پرداخت می کنند درحالی که یک بدافزار است و مجرمان سایبری با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت می برند.

کاربران مراقب پیامک های جعلی باشند

مدیر کل پست البرز با اشاره به موارد مختلف سوء استفاده پیامکی از عنوان پستچی توسط کلاهبرداران اینترنتی نیز از کاربران خواست مراقب پیامک های جعلی کلاهبرداران با عنوان بسته پستی باشند و لینک های آلوده را بازنکنند.
" رضا حمید پور" اظهار کرد: کلاهبرداران با سرشماره های شخصی و با بهره گیری از تصویر ماموران پست اقدام به ارسال پیامک جعلی از جمله مرسوله ابلاغ قضایی برای کاربران می کنند.

وی بیان کرد: ماموران شرکت ملی پست هیچگونه پیامکی مبنی بر ارسال ابلاغیه، لینک و یا واریز وجه برای مشتریان ارسال نمی‌کنند.

حمیدپور گفت: سامانه پیامکی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با سرشماره ۵۰۰۰۴۰۱۹۳ تنها برای ارسال کدرهگیری و پیگیری مرسولات پستی به مشتریان فعالیت می کند؛ ارسال هرگونه پیامک در فضای مجازی با عنوان پست و پستچی و با موضوعاتی همچون توزیع ابلاغ قضایی و دریافت وجه و امثال آن کلاهبرداری است.

وی یادآورشد: امکان پیگیری مرسولات پستی از طریق پیام رسان بله مهیا شده و کاربران با استفاده از این امکان می‌توانند اطلاعاتی نظیر مشخصات مرسوله را اعم از تاریخ و ساعت قبول مرسوله از سوی پست، نام فرستنده و گیرنده، وزن و هزینه ارسال را مشاهده کنند.

حمیدپور افزود : مهم‌ترین ویژگی سامانه پیامکی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران نمایش آخرین وضعیت مکانی مرسوله است.بر اساس این گزارش، شرکت ملی پست این امکان را به مشتریان خود می‌دهد که اطلاعات مرسوله ارسالی خود را مشاهده و وضعیت آن را تا زمان تحویل پیگیری کنند.

مدیرکل پست استان البرز اظهار کرد : سامانه رهگیری مرسولات پستی اطلاعات کاملی را به مشتریان خود ارائه می دهد و مشتریان می‌توانند مکان مرسوله شان را مشاهده و از زمان تحویل آن مطلع شوند.