به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از نمایشگاه ایرانساخت، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، حوزه فعالیت این مجموعه را ساخت دستگاههای آنالیز و مواد شیمیایی مرتبط با آن در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، محیط زیست و معادن عنوان کرد.
محمدجواد کارگر با اشاره به فعالیت ۱۰ ساله این شرکت افزود: در مجموعه ما دستگاههای اسپکتروفتومتر، COD آنالایزر آنلاین، اسپکتروفتومتر پرتابل و مواد شیمیایی و مصرفی مربوط به این دستگاهها تولید میشود و امسال در نمایشگاه ایرانساخت، کیتها یا تیوپهای تست سنجش گاز فوری را رونمایی کردیم.
تولید محصولی استراتژیک با دانش فنی بالا
وی درباره اهمیت این محصول جدید توضیح داد: کیتهای تست سنجش گاز فوری از پیچیدگی و دانش فنی بالایی برخوردارند، به طوری که ۹۹ درصد آن مبتنی بر دانش فنی است. این کیتها به صورت ویال طراحی و ساخته شدهاند و عملکرد آنها شبیه به آمپولهایی است که دو طرفشان شکسته میشود و در یک پمپ ساده قرار میگیرد. پمپ هوا را از یک طرف وارد ویال کرده و از طرف دیگر خارج میکند و به این ترتیب گازها و پارامترهای مختلف محیط شناسایی میشوند.
کاربرد در صنایع حساس و کاهش هزینهها
این فعال دانشبنیان درخصوص کاربردهای این محصول بیان داشت: یکی از اصلیترین کاربردهای این کیتها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است، هنگام راهاندازی مجدد پالایشگاهها یا پتروشیمیها پس از شاتدان، باید گاز موجود در خطوط و فضا بررسی شود. اگر این کار در آزمایشگاه انجام شود، زمان زیادی از دست میرود و هر دقیقه در این صنایع معادل هزاران دلار هزینه در بر دارد، اما این کیتها میتوانند در چند ثانیه نوع و میزان گاز موجود را مشخص کنند.
به گفته کارگر، این محصول در معادن نیز کاربرد حیاتی دارد و میتواند در جلوگیری از حوادث مؤثر باشد.
رتبه سوم جهانی در تولید کیتهای تست گاز
وی یادآور شد: اکنون ایران سومین کشور تولیدکننده این محصول پس از آلمان و ژاپن است، حتی نمونه چینی این محصول وجود ندارد که نشاندهنده سطح بالای دانش فنی آن است. تمام مواد اولیه این محصول در داخل کشور تولید میشود و قابلیت شناسایی انواع گازها را دارد. همچنین هزینه تولید این کیتها ۵۰ درصد کمتر از نمونههای آلمانی و ژاپنی است.
صادرات به کشورهای منطقه
کارگر از آغاز فرآیند صادرات این محصول خبر داد و گفت: نمونههایی از این کیتها برای کشورهای عمان و امارات ارسال شده و استقبال خوبی در کشورهای حوزه خلیج فارس که نفت و گاز از صنایع اصلی آنهاست، مشاهده کردهایم.
وی در پایان افزود: طراحی و ساخت این محصول سه ماه پیش به اتمام رسیده و الان فرآیند تجاریسازی آن آغاز شده است، همچنین زیرساختهای تولید این محصول در حال توسعه است.
نمایشگاه ایرانساخت؛ فرصتی برای توسعه بازار
وی با اشاره به تأثیر نمایشگاه ایرانساخت بر فروش محصولات فناورانه کشورمان گفت: این نمایشگاه، بهترین مکان برای شرکتهایی است که قصد فروش قطعی محصولات خود را دارند و نقطه شروع مناسبی برای عرضه محصولات جدید است.
دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران در حال برگزاری است.