به گزارش ایرنا، مسوولان بیمه سلامت استان در نشستی که روز دوشنبه با جمعی از روسای دانشگاهها، پژوهشگران و نخبگان استان برگزار کردند با طرح مسائل و اولویتهای پژوهشی خود باب هممکاری بینبخشی را باز کردند تا از این طریق از ظرفیت پژوهشگران و نخبگان استان در راستای رفع چالشهای موجود و کاهش هزینههای درمان بهرهگیری کنند.
در مقابل نیز استادان دانشگاهها و پژوهشگران برتر استان نیز به بیان ایدهها و طرحهای خود در حوزه سلامت پرداختند و با استقبال از رویکرد بیمه سلامت، آن را در راستای رفع بخشی از مشکلات مردم راهگشا ارزیابی کردند.
ورود با تاخیر اما جدی بیمه سلامت به حوزه پژوهش
مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری در این نشست اظهار داشت: بیمه سلامت اگر چه با تاخیر زیادی به حوزه پژوهش ورود پیدا کرده است اما طی ۲ سال اخیر با جدیت بسیاری که در این رابطه به کار گرفته است، تلاش دارد تا با بهرهگیری از طرحهای پژوهشی بتواند بخشی از مشکلات مردم را رفع و هزینههای درمان را از این طریق کاهش دهد.
علیرضا اصغرزاده در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه سلامت این استان افزود: مطالعه و تحقیق راههای جدیدی را فراروی بخشهای مختلف باز میکند و نتایج آن باعث رشد سطح علمی کشور شده و زندگی راحتتری را برای مردم کشور به ارمغان میآورد.
وی تصریح کرد: با بهرگیری از ظرفیت و توان پژوهشگران میتوان بسیاری از موانع را از میان برداشت و کشور را در ریل توسعه و آبادانی قرار داد.
مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه سلامت، اظهار داشت: پژوهش هم در امر پیشگیری و هم در حوزه درمان بسیار مفید است و میتواند در گرهگشایی از مشکلات مردم نقش موثری ایفا کند.
پژوهشی که مشکلی از مردم رفع نکند ارزشی ندارد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با تاکید بر اینکه پژوهش باید آگاهانه و مسالهمحور باشد اظهار داشت: در همین راستا پژوهشی که مشکلی از مردم حل نکند ارزشی ندارد.
علی احمدی افزود: پژوهشهای مسالهمحور نقش مهمی در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها دارند و به ویژه در حوزه سلامت که با جان انسانها ارتباط مستقیمی دارد میتواند راهگشا باشد.
وی تصریح کرد: در حوزه بیمه سلامت هم فعالیتهای پژوهشی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است چراکه یکی از رسالتهای مهم این نهاد محافظت از جیب مردم و کاهش هزینههای درمان است از همین رو در این خصوص میتواند گرهگشای کار مردم باشد.
این پژوهشگر برتر افزود: یکی از چالشهای کنونی کشور مصرف بالای داروست این در حالی است که این موضوع هزینههای مالی زیادی بر دولت و مردم تحمیل کرده است از همین رو میتوان با پژوهشهای کاربردی و از سوی دیگر فرهنگسازی چنین چالشهایی را از میان برداشت.
احمدی در عین حال با انتقاد از برخی فعالیتهای علمی و تحقیقاتی تصریح کرد: پژوهشهای کاربردی که برای رفع مشکلات کشور راهکار ارائه دهند کمتر انجام میشود و بسیاری از آنها تکبُعدی است و همهجانبه به موضوعات نمیپردازند.
وی افزود: به طور مثال چنانچه پژوهشی در حوزه سلامت انجام میگیرد باید به حوزههای دیگری نظیر ادبیات، هنر، تاریخ و جامعهشناسی پرداخت و با بینرشتهای کار کردن میتوان به نتایج بهتری دست یافت.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ورود بیمه سلامت به مباحث پژوهشی را امیدبخش دانست و گفت: همه باید دست به دست هم دهیم و از ظرفیتهای بیندستگاهی استفاده کنیم و اکنون که بیمه سلامت از طرحهای تحقیقاتی حمایت میکند از این طرفیت بهره گرفته و برای رفع مشکلات مردم گام برداریم.
پژوهش زیربنای توسعه پایدار
رییس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست تحقیق و پژوهش را زیربنای توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: اگر میبینیم که استان به توسعه همهجانبه دست نیافته است به این سبب است که در گذشته مبنای تصمیمگیریها کمتر بر پایه پژوهشهای مسالهمحور و کاربردی بوده است.
یعقوب طادی افزود: اگر بخواهیم به توسعه پایدار دست پیدا کنیم لازم است که از ظرفیت پژوهشگران و محققان استفاده کنیم و به این بخش بیش از گذشته بها داده شود.
وی تصریح کرد: همچنین انتظار میرود دستگاههای اجرایی برای موضوع پژوهش ارزش بیشتری قائل شوند و ارتباط بیشتری بگیرند.
هوش مصنوعی و مدیریت هزینهها در بیمه سلامت
در این نشست عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به ارائه پژوهشی با موضوع "هوش مصنوعی؛ فرصتها و چالشها در حوزه سلامت" پرداخت.
یاسین فدایی در تشریح این طرح پژوهشی افزود: هوش مصنوعی در حوزه تشخیص بیماریها، داروسازی و درمان و تحلیل دادهها میتواند کمک بزرگی به حوزه سلامت داشته باشد.
این پژوهشگر برتر تصریح کرد: هوش مصنوعی همچنین میتواند در مدیریت هزینهها، بهبود تجربه مشتری، تشخیص تقلب در بیمه و تحلیل ریسک در خدمت بیمه سلامت باشد.
فدایی افزود: یکی از نیازهای کشور تحول دیجیتال و حکمرانی دادههاست از همین رو توصیه میشود تا در یکپارچهسازی دادهها و ارتقای آن گامهای بیشتری برداشته شود و به سمت حکمرانی دادهها برویم.
به گزارش ایرنا، در این نشست از علی احمدی، امیرحسین همتی، ابراهیم رحیمی، مجید اسدی، محمد یزدانپناه، نجمه واحد دهکردی، فاطمه خداوردیپور دهکردی، عباس دوستی، بهنام بختیاریمقدم، زهرا کریمی، رضا جهانبازی و نیلوفر نعمتالهی به عنوان پژوهشگران برتر حوزه سلامت استان تجلیل شد.
از حدود جمعیت یک میلیون نفری چهارمحال و بختیاری ۶۲۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این تعداد ۴۶۱ هزار نفر در صندوق روستاییان، ۷۷ هزار نفر در صندوق کارکنان دولت، ۵۹ هزار نفر در صندوق بیمه ایرانیان و ۲۲ هزار نفر نیز در صندوق سایر اقشار عضو هستند.
هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ آذر ماه آغاز شد و تا ۲۹ آذرماه ادامه دارد.