تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه چین تاکید کرد که پکن همکاری‌های همه‌جانبه و راهبردی خود را با مسکو تعمیق می‌کند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از نشریه گلوبال‌تایمز، وانگ یی در نشست بررسی وضعیت بین‌المللی و دیپلماسی پکن در سال ۲۰۲۴ اضافه کرد: چین روابط خود با اروپا را در مسیری مستقل، مبتنی بر منافع متقابل و با هدف مشارکت جهانی به‌طور پیوسته پیش خواهد برد.

وی در این نشست به تبیین نقش‌آفرینی دولت متبوعش در تحولات بزرگ جهانی پرداخت و اعلام کرد: پکن در مواجهه با آشفتگی‌ها و درگیری‌های جهانی، به‌عنوان نیرویی پایدار برای صلح باقی خواهد ماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی چین ابراز امیدواری کرد که دولت جدید ایالات متحده تصمیمات درستی اتخاذ و با چین به‌طور سازنده همکاری کند تا موانع را برطرف سازد و برای توسعه پایدار، سالم و باثبات روابط بین دو کشور گام بردارد.

وی تصریح کرد که پکن به ایفای نقش سازنده در حل سیاسی مسائل کلیدی از جمله مسائل اوکراین، فلسطین و دیگر مسائل منطقه‌ای مانند شبه‌جزیره کره و میانمار متعهد است.

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی چین، این کشور رویکرد خود را برای حل این چالش‌ها ترویج خواهد کرد.

انتقاد دوباره پکن از رویکرد آمریکا در قبال تایوان

وانگ در واکنش به کمک‌های اخیر آمریکا به تایوان، نسبت به «دخالت بی‌پرده» واشنگتن درباره این جزیره هشدار داد.

دو اقتصاد بزرگ جهان در سال‌های اخیر بر سر طیف وسیعی از مسائل، از تجارت و فناوری گرفته تا حقوق بشر و ادعای فزاینده چین نسبت به جزیره تایوان، دچار تنش شدند.

وانگ در سخنرانی روز سه‌شنبه در پکن که بر روی عملکرد دیپلماتیک این کشور در سال گذشته و انتظارات آن برای آینده متمرکز بود، گفت: سیاست چین در قبال ایالات متحده تغییر نکرده است. کارگروه های اقتصادی و همکاری در زمینه کنترل فرامرزی مواد مخدر «به طور کامل ثابت می کند تا زمانی که چین و ایالات متحده همکاری کنند، می‌توانیم کارهای بزرگ بسیاری را انجام دهیم.»

با این حال، او بار دیگر درباره تایوان هشدار داد که پکن قاطعانه با اقدام غیرقانونی و غیرمنطقی ایالات متحده، به ویژه مداخله بی‌پرده این کشور در امور داخلی چین از جمله وضعیت این جزیره خودگردان مخالف است.

وانگ گفت: ما باید یک پاسخ محکم و قوی داشته باشیم، قاطعانه از حقوق و منافع مشروع خود دفاع و از هنجارهای اساسی روابط بین‌الملل محافظت کنیم.

چین تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و گفته است که هرگز از استفاده از زور برای تصرف آن ابایی ندارد، در حالی که ایالات متحده یک رویکرد طولانی مدت برای ارائه تجهیزات دفاعی به تایپه دارد.

مقام های تایوانی هفته گذشته گفتند که چین بزرگترین رزمایش دریایی سال‌های اخیر خود را در اطراف جزیره برگزار کرده است و حدود ۹۰ کشتی را نزدیک جزایر جنوبی ژاپن در دریای جنوبی چین مستقر و حملات به کشتی‌های خارجی و محاصره مسیرهای دریایی را شبیه‌سازی کرده است.

پکن هرگز این مانورها را تایید نکرده، اما سخنگوی وزارت دفاع این کشور گفت که برگزار کردن یا نکردن رزمایش و زمان برگزاری آن، تنها توسط ما تعیین می‌شود.

تنش در روابط چین و ایالات متحده ممکن است پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) بیشتر شود چراکه رئیس جمهوری منتخب آمریکا متعهد شده که تعرفه‌های بیشتری در واکنش به «رویه‌های تجاری ناعادلانه» چین اعمال می کند. 

وانگ گفت که پکن امیدوار است دولت ترامپ «انتخاب‌های درستی انجام دهد، با چین در همین راستا کار کند، اختلالات را برطرف کند، بر موانع غلبه کند و برای توسعه پایدار روابط دوجانبه تلاش کند».

منبع: روزنامه گلوبال تایمز