یاسوج- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کهگیلویه و بویراحمد تنها استانی است که بیمارستان آنکولوژی (سرطان شناسی) ندارد و به همین دلیل بیماران سرطانی استان در استان های دیگر برای درمان سرگردان هستند.

انکولوژی (سرطان‌شناسی) شاخه‌ای از رشته پزشکی است که در مورد تومورها و سرطان مطالعه می‌کند. پزشک متخصص در این رشته را سرطان‌شناس یا تودینه‌شناس یا انکولوژیست می‌نامند.

محمود شهامت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته مجوز ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی سرطان در مرکز کهگیلویه و بویراحمد صادر شده اما هنوز کاری انجام نشده است.

وی افزود: ساخت این بیمارستان در کاهش هزینه‌های درمان مبتلایان به سرطان و همچنین کاهش نگرانی و معضلات خانواده آنان مؤثر خواهد بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: این بیمارستان نوید دسترسی آسان تر بیماران سرطانی به درمان های پیشرفته بدون اینکه لازم باشد از استان خارج شوند، را فراهم می کند.

شهامت همچنین با اشاره به نبود اتاق عمل قلب در یاسوج مرکز این استان، تاکید کرد: این استان تنها مرکز استانی است که اتاق عمل قلب ندارد و به یک فوق تخصصی بیهوشی قلب نیاز مبرم وجود دارد.

وی تاکید کرد: این استان بیشترین آمار ارجاع بیماران به استان های دیگر را دارد اما در خصوص آمبولانس و نیروهای پشتیبان با مشکل جدی مواجه است.

به گزارش ایرنا، سالانه حدود ۸۰۰ تا یک هزار بیمار به تعداد بیماران سرطانی استان اضافه می شود که تشخیص و درمان به موقع نقش بسیار مهمی در زندگی بیماران سرطانی دارد.

طبق آمارهای منتشر شده، ۶ هزار بیمار سرطانی این استان از نبود مرکز پرتودرمانی یا رادیوتراپی رنج می برند، بیماران سرطانی کهگیلویه و بویراحمد به همین دلیل به استان های همجوار مراجعه کرده و هزینه های زیادی را صرف می کنند.

ماهانه حدود ۵۰ بیمار سرطانی کهگیلویه و بویراحمد برای ادامه روند مراحل درمانی به استان‌ های همجوار مراجعه می کنند و علاوه بر درد بیماری شان باید درد کمبودهای زیرساختی را نیز تحمل کنند.

طبق اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، به دلیل نبود امکاناتی چون مرکز هسته ای، رادیوتراپی و موارد دیگر آمار دقیقی از تعداد بیماران سرطانی موجود دراستان نداریم.

سرطان مهمترین بیماری‌ غیرواگیر است که هزینه‌های زیادی به خانواده‌ها وارد می‌کند، به ازای هر چهار هفته تاخیر در درمان جراحی و درمان کمکی سرطان میزان مرگ و میر این بیماری را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

سرطان تیروئید، پوست، معده، کولورکتال( روده بزرگ)، پستان و پروستات شایعترین سرطان‌ها در استان است که سرطان تیروئید، معده و پوست در استان از استانداردهای کشوری بالاتر است.

نبود زیرساخت های کافی در حوزه درمان سرطان برای این بیماران سال های سال است که برای بیماران و خانواده‌هایشان سبب تنش‌های روانی و افسردگی شده است. این موضوع می‌تواند تأثیر منفی بر فرآیند درمان و بهبودی بیماران داشته باشد.

بنابراین با اقدام های راهبردی دولت به منظور عدالت در حوزه سلامت، کارهای خوبی در استان شروع شده اما امید سات با پیگیری های لازم و تزریق اعتبارات این پروژه ها سرعت بگیرند.