به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دیلی فنلاند، پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشت که کشورش با توجه به مخالفت طولانی مدت با کمک های نظامی و تسلیحاتی به کی یف، کمک ۶.۵ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به کشورهای عضو تامین کننده سلاح برای اوکراین را وتو کرده است.
وی تاکید کرد که بوداپست تا کنون هیچ کمک نظامی و تسلیحاتی به اوکراین نکرده است.
سیجارتو خاطرنشان کرد که اگرچه مجارستان در کمک های داوطلبانه سایر کشورها مداخله ای نمی کند، اما در عین حال از اجباری کردن این کمک ها حمایت نمی کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی مجارستان همچنین با پیشنهاد انتقال یک واحد هماهنگی اتحادیه اروپا به کی یف و استقرار مشاوران برای اصلاحات بخش امنیتی در اوکراین مخالفت کرد و افزود که این اقدامات فقط موجب تشدید شرایط می شوند.
سیجارتو با انتقاد از سیاست های اتحادیه اروپا گفت که رویکرد این اتحادیه «رویکرد طرفداری از جنگ» است.
این دیپلمات ارشد مجارستان از رد پیشنهاد کشورش در خصوص برقراری آتش بس در آستانه سال نو میلادی توسط شورای اروپا نیز انتقاد کرد و افزود که نه تنها هیچ حمایتی از آتش بسی که می تواند جان انسان ها را نجات دهد وجود نداشت، بلکه بسیاری مخالف این طرح نیز بودند.
وی همچنین در واکنش به تحریم سفیر روسیه در سازمان ملل و کمیته المپیک این کشور تصریح کرد که مرتبط کردن ورزش به مسائل ژئوپلیتیکی غیر قابل قبول است.
سیجارتو در پایان یادآور شد که برای جلوگیری از پیش روی نیروهای روسی، کمک های نظامی چند میلیارد یورویی نه تنها کارآمد نیست، بلکه برای دستیابی به این هدف کافی است جنگ متوقف شود.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.