سمنان - ایرنا - مدیرکل انتقال خون سمنان با اشاره نقش کمرنگ بانوان در اهدای خون، گفت: پویش «مهر فاطمی» تا سالروز تولد حضرت فاطمه(س) فرصتی برای ترویج و ترغیب قشرهای مختلف جامعه به ویژه بانوان به اهدای خون است.

محسن طاهریان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مردان در استان سمنان بیشترین مشارکت برای اهدای خون در سال گذشته داشتند و انتظار می‌رود با فرهنگ‌سازی زنان استان نیز بیش از پیش به اهدای خون ترغیب شوند.

وی ادامه داد: نیاز به خون مساله‌ای دایمی است و انتظار می‌رود شهروندان در روزهای سرد پیش‌رو با مشارکت در پویش «مهر فاطمی» و «نذر خون» نسبت به اهدای این مایه حیات اقدام کنند.

مدیرکل انتقال خون سمنان بیان کرد: با وجود پیشرفت‌های فراوان در علم پزشکی، تاکنون هیچ جایگزین آزمایشگاهی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسان‌های بخشنده اهدا می‌شود، می‌تواند جان انسان‌های دیگر را از مرگ نجات دهد.


طاهریان گفت: چهار پایگاه اهدای خون در شهرهای سمنان، دامغان، گرمسار و شاهرود برای خون‌گیری از شهروندان داوطلب فعال است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آزمایش‌هایی از جمله هپاتیت بی و سی، ایدز و بیماری‌های مقاربتی از خون‌های اهدایی به عمل می‌آید و خون اهدایی برای افراد نیازمند در عمل های جراحی، درمان مجروحان تصادف، زایمان، برای تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرایط عمومی اهدای خون شامل وزن دست‌کم ۵۰ کیلوگرم، سن بین ۱۸ تا ۶۰ سال و رعایت فواصل اهدای خون به مدت حداقل ۸ هفته است.

سمنان استان برتر کشور در شاخص اهدای خون و شاخص تعداد افراد اهداکننده مستمر خون به نسبت جمعیت است.

شرایط ذخایر خونی کشور در روزهای کنونی چندان مناسب نیست؛ به طوری که در ۱۱ استان میزان ذخائر خونی از هفت به پنج روز کاهش یافته و نیاز به اهدای خون از سوی شهروندان در این استان‌ها جدی است.

سمنان جزو استان‌های با مشکل ذخائر خونی نیست، اما برای تهران به عنوان استان معین مشخص شده است و در کمک به سلامت و به ویژه بهبود شرایط بیماران نیازمند به خون نقشی مهم دارد.