به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود نجفی عرب» امروز (سه شنبه) در بیستودومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران اظهار داشت: صنعت و معدن از بخش های مهم اقتصادی است و امروزه این بخش نقش رهبری کننده اقتصاد را بر عهده دارد و توسعه این بخش می تواند ارزش افزوده و افزایش تولید ملی و رفاه را ایجاد کند.
وی افزود: مشکلات فعالان اقتصادی را از طریق اتاق با برگزاری جلسه های مختلف با متولیان دولتی پیگیری می کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی بخش خصوصی باید در اقتصاد سهم بالایی داشته باشد، گفت: مشکلات ناخواسته از گذشته بر روی اقتصاد سایه می اندازد.
وی ابراز داشت: ناترازی ها در بخش انرژی باعث مشکلاتی در بخش صنعت شده است که مقامات دولتی با همکاری دانشگاه ها بایستی راهکارهای حل ناترازی را ارائه کنند.
نجفی عرب خاطرنشان کرد: در حوزه ارز و ناترازی های انرژی، امروز جلسه ای غیر علنی با نمایندگان دولتی برگزار خواهیم کرد که امیدواریم خروجی مناسبی داشته باشیم. ضمن اینکه راهکارها برای خروج از ناترازی ها باید به صورت نسبی حل شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته سهم بهره وری صنعت ۴۱ درصد بوده است، گفت: امیدواریم ناترازی ها امسال ضربه بیشتری به این بخش وارد نکند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران ادامه داد: اطلاع به موقع از شاخص ها و آمارها که به صورت فصلی منتشر می شود، دارای اهمیت است، ضمن اینکه بازخوانی شوک ها به اقتصاد باید کمتر از فصل ارائه شود. همچنین آمارها از شاخص شرکت های پذیرفته شده در بورس نیز مهم است و می تواند جایگزین وقفه آمارهای رسمی باشد.
وی با اشاره به انتشار شاخص تولید صنایع ۳۲۵ شرکت بورسی و فرابورسی در کدال، تاکید کرد: بیشترین افزایش در تجهیزات برقی، صنایع غذایی و لاستیک بوده است که باید مورد تحلیل قرار گیرد.
گلایه از شرایط تحریمی تا فرایند تامین سخت افزارهای هوشمندسازی در کشور
«ابوالفتح صانعی» عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در این نشست اظهار داشت: در شرایط تحریمی، بانک های اروپایی در موضوع واردات کالاها با ما کار نمی کنند و به ناچار از بانک ها و شرکت های واسطه ای استفاده می کنیم.
وی افزود: شرکت های واسطه ای مشکلاتی را برای ما در تعهد ارزی حاصل از واردات ایجاد کرده اند که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
نیاز به سه میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیرساخت دیجیتال کشور
«مازیار نوربخش» دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با انتقاد از ناترازی در زیرساخت دیجیتال کشور، بیان داشت: عمر پشتیبانی ۴۵ درصد زیرساخت دیجیتال کشور تمام شده و از رده خارج شده است.
وی افزود: سردرگمی در اهمیت دیجیتال در کشور وجود دارد، باید مسایل به درستی شناسایی و برطرف شود ضمن اینکه نیاز به سه میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیرساخت دیجیتال کشور داریم.
نوربخش با بیان اینکه بیشتر زیرساخت ها جزو کالاهای تحریمی هستند، تصریح کرد: نیازمند رفع تحریم های خارجی و داخلی از جمله اف ای تی اف هستیم.
وی گفت: کشور برای توسعه هوش مصنوعی زیرساخت سخت افزاری دارد، اما با محدودیت روبهروست و همین مساله واردات را دچار مشکل کرده است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران خاطرنشانکرد: فرایند تامین سخت افزار در کشور به چهار تا ۶ ماه از زمان ثبت سفارش تا ترخیص رسیده است. همچنین تعطیلی ها فرایند کار شرکت ها را سخت کرده است و باید به شرکتهای خصوصی فرصت در پرداخت مالیات داده شود.
«عباس آرگون» یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در این نشست به موضوع تامین نقدینگی پرداخت و گفت: ناترازی ها در کشور منجر به ایجاد تورم های انتظاری در کشور شده است.
وی بیان داشت: تحریم ها، کاهش سرمایه گذاری های خارجی، خروج سرمایه های داخلی از کشور، عدم استفاده از شبکه بانکی در تجارت های خارجی و سایر موارد، مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
به گفته آرگون، پذیرش اف ای تی اف یکی از راهکارها برای رفع مشکلات و تجارت در سطح جهانی است.