عباس پور اسکندر روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا با توضیح این که ماموران سرشماری کشاورزی به ۴۵۷ هزار خانوار استان سرکشی کرده اند، ادامه داد: شماری از بهره برداران کشاورزی غیرساکن در روستاها که زمین کشاورزی در روستا ها دارند، همچنان در آمار سرشماری قرار نگرفتند.
وی از دهیاران و شورای اسلامی روستاهای مازندران خواست تا سه روز آینده همزمان با پایان یافتن سرشماری عمومی کشاورزی نسبت به شناسایی بهره برداران کشاورزی غیر ساکن در روستاهای استان همکاری کنند.
معاون آمار مازندران با اظهار این که این تعداد بهره برداران کشاورزی شناسایی شده برابر با ۷۰ درصد سرشماری پیشین یعنی سال ۱۳۹۳ است، ادامه داد: به نظر می رسد تعداد بهره برداران غیر ساکن در روستاها که تا کنون شناسایی نشده اند، زیاد نباشند.
وی با تاکید بر این نکته که سرشماری فرصتی برای جمعآوری اطلاعات دقیق و شناسایی نیازهای واقعی کشاورزان است، گفت: این سرشماری با هدف شناسایی دقیق ظرفیتها و چالشهای بخش های مختلف کشاورزی مازندران که نقش محوری در امنیت غذایی کشور دارد، است.
پور اسکندر تصریح کرد: سرشماری عمومی کشاورزی در ۹ بخش از جمله زراعت، باغبانی، کشت گلخانه ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی در قالب بیش از ۱۸۰ سوال انجام می شود.
پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز شد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.