علی طالبی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۹۰ درصد گاز گلستان در بخش خانگی مصرف میشود، اظهار کرد: سرانه مصرف هر خانوار به طور میانگین در فصول متفاوت فرق میکند اما استان گلستان با توجه به قرارگرفتن در اقلیم سه و چهار، به طور استاندارد باید ماهانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ مترمکعب و روزانه ۱۵ مترمکعب گاز در فصل سرد سال مصرف کند اما هر خانوار گلستانی روزانه ۲۰ مترمکعب گاز مصرف میکند که بیشتر از استاندارد است.
وی با بیان اینکه پویش ۲ درجه کمتر میتواند تاثیر زیادی در مصرف بهینه گاز داشته باشد، افزود: گلستان ۶۸۲ هزار مشترک خانگی و هزار و ۳۰۰ مشترک صنعتی دارد که در مجموع با احتساب مشترکان عمده، خدماتی و تولیدی و فوق عمده، هزار و ۸۰۰ مشترک در استان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت گاز گلستان با اشاره به علل مصرف بالای گاز مشترکان خانگی استان توصیح داد: نداشتن بهرهوری کافی در سامانههای گرمایشی و سرمایی مانند دستگاههای گرمایشی، بخاری و اجاق گاز و قرارگیری این وسایل در درجه انرژی C یا E، زیرساختهای ضعیف فضاهای اقامتی مانند عایق نکردن دیوارها، دوجداره نشدن پنجرهها و درها و نهادینه نشدن فرهنگ استفاده از انرژی از علل مهم این مساله است.
به گفته طالبی؛ ۷۶ درصد مشترکان گلستانی کممصرف و یا متوسطمصرف هستند و ۶ درصد مشترکان پرمصرف هستند که بدمصرفها، ۴۰ درصد مصرف انرژی را به خود اختصاص دهند.
وی تاکید کرد: اگر کسی میخواهد در خانه ۳۰۰ متری با سونا و جکوزی زندگی کند و گرمایش آن هم به راه باشد باید هزینه آن را بپردازد و نباید انتظار داشته باشد هزینه این آسایش را خانوارهای دیگر با تحمل ناترازی انرژی بدهند.
مدیرعامل شرکت گاز گلستان مصرف گاز بخش خانگی استان در شبانهروز گذشته را ۱۴ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: با همراهی مردم و تاثیر مطلوب پویش ۲ درجه کمتر مشکلی برای تامین گاز در استان وجود ندارد.
طالبی به همکاری خوب برخی واحدهای تولیدی در شرایط ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: ۲۰ واحد مرغداری و کشتارگاه استان داوطلبانه استفاده از سوخت جایگزین را پیشنهاد دادند تا مردم و نیروگاهها برای تامین برق دچار مشکل نشوند.
وی ادامه داد: برخی واحدها نیز که محصول تولیدی آنها مهم و اولویتدار نیست از ذخیره سوخت جایگزین طفره رفتند و در این شرایط خواستار اختصاص گاز هستند تا به تولید ادامه دهند که چنین انتظاری منطقی نیست.