تهران- ایرنا- یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد استفاده از غذاهای فرا فرآوری‌شده احتمالاً باعث ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، یافته‌های پژوهشی که به تازگی انجام شده، نشان می‌دهد رژیم غذایی غربی که حاوی مواد غذایی فرا فرآوری‌شده و روغن‌های ناسالم است، با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر التهاب مزمن مرتبط است و راه پیشگیری از آن استفاده از غذاهای طبیعی و ضد التهابی است.

بستنی، سوسیس، چیپس، نان‌هایی که به صورت انبوه تولید می‌شوند، غلات صبحانه، دونات، نوشیدنی‌های گازدار و سوپ‌های فوری، نمونه‌هایی از خوراکی‌های فرا فرآوری‌شده محسوب می‌شوند.

پژوهشگران دانشگاه فلوریدای جنوبی و مؤسسه سرطان بیمارستان عمومی تامپا در آمریکا، احتمال می‌دهند میان رژیم غذایی غربی با التهاب مزمنی که باعث رشد تومور می‌شود، ارتباط وجود داشته باشد.

آن‌ها در پژوهش خود که گزارش آن به تازگی در مجله گات (Gut) منتشر شده، بررسی کردند غذاهای فرآوری شده چگونه فرآیندهای درمانی طبیعی بدن را مختل می‌کنند.

دکتر تیموتی ییتمن (Timothy Yeatman)، یکی از دانشمندان این گروه پژوهشی می‌گوید: کاملاً مشخص است التهاب در بدن بیمارانی که رژیم‌های غذایی ناسالم دارند، افزایش می‌یابد. این التهاب را در خود تومورهای روده بزرگ می‌بینیم. سرطان مانند یک زخم مزمن است که التیام نمی‌یابد. اگر هر روز از غذاهای فرا فرآوری‌شده استفاده کنیم، توانایی بدن برای التیام آن زخم به دلیل التهاب کاهش می‌یابد و سرکوب سیستم ایمنی در نهایت امکان گسترش سرطان را فراهم می‌کند.

به گفته دکتر ییتمن، یافته‌های این پژوهش ضرورت ارزیابی مجدد اجزای رژیم غذایی غربی را نشان می‌دهد. رژیم غذایی غربی معمولاً شامل مصرف بیش از حد شکر افزوده، چربی‌های اشباع، غذاهای فرا فرآوری‌شده و مواد شیمیایی است.

یافته‌های پژوهش‌های قبلی نشان داده بود یک رژیم غذایی نامتعادل نه تنها بر سرطان روده بزرگ تأثیر می‌گذارد؛ بلکه در پیری زودرس و ابتلا به سایر بیماری‌ها از جمله آلزایمر، دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی نیز نقش دارد.