به گزارش ایرنا از ارتش، همایش ملی جنگ شناختی در حوزه هوا و فضا با هدف تبیین جایگاه علوم و فناوریهای شناختی در جنگهای آینده، بررسی تکنیکها و تاکتیکهای کاربردی علوم شناختی، و ترویج تابآوری و آمادگی شناختی در سرمایههای انسانی روز سه شنبه در دانشگاه هوایی شهید ستاری برگزار شد.
امیر سرتیپ دوم خلبان محمدرضا مروینام فرمانده دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، در این همایش، گفت: هدف از جنگ شناختی همانند جنگ سخت، از پای در آوردن حریف محسوب می شود، اما شیوه تهاجم بسیار متفاوت است.
وی درباره اینکه در جنگ شناختی خبر، تحلیل و گزارش به عنوان فشنگ عمل میکند، افزود: در این جنگ ذهن انسان اصلیترین میدان نبرد است و در این میدان خبری از سلاحهای متعارف مانند تیر، تفنگ، تانک و موشک نیست.
سرتیپ دوم خلبان مروی نام ادامه داد: امروز ما در یک جنگ ترکیبی هستیم، دشمن تمامی ابزارها و شیوههای ممکن از جمله تحریم و جنگ فرهنگی را به کار گرفته است و این موارد نشانههایی از افول دشمن به شمار میآید.
فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری درباره اهمیت هوش مصنوعی بهعنوان یکی از جدیدترین ابزارهای فناوری در حوزه جنگ شناختی، اظهار داشت: جنگ ترکیبی و شناختی یک جنگ چند بعدی است، هدف اصلی این نوع جنگ تغییر باورها، واقعیتها و ادراکات نسبت به واقعیتها و دستاوردها است و دشمن دائما تلاش میکند تا قلهها را بهعنوان دره نشان دهد.
وی عملیات روانی را بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای جنگ شناختی معرفی کرد و گفت: جنگ روانی، استفاده دقیق و طراحی شده از تبلیغات و اطلاعات است که منظور اصلی آن تأثیرگذاری بر عقاید، احساسات، تمایلات و رفتار دشمن، گروه بیطرف یا گروه دوست است.
سرتیپ مروی نام تاکید کرد: بهترین راه برای مقابله با این جنگ شناختی ارتقای آگاهی در میان طیف خاکستری جامعه و افزایش هوشیاری عمومی است.