به گزارش سهشنبه شب ایرنا از روابط عمومی دادگستری قم، حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی در جلسهای با حضور مسوولان قضایی استان با اشاره به هفته پژوهش و فناوری، افزود: باید از پژوهشگران حوزه قضا دعوت شود و ضمن تقدیر، از نظرات آنان در امور دادگستری استان بهرهمند شد.
وی اضافه کرد: در پیشبرد موضوع های پرکاربرد قضایی میتوان از ظرفیت دانشگاهها و مراکز علمی استان بهرهمند شد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تسریع در امور قضایی مراجعهکنندگان، گفت: لازم است امور در سریعترین زمان ممکن و به بهترین شکل انجام شود؛ قم مهد انقلاب است، لذا پیگیری امور در این استان باید در کشور الگو باشد.
موسوی افزود: قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول باید به صورت جدی اجرا شود؛ استان قم در اجرای این قانون حائز رتبه پنجم در کشور است.
وی اضافه کرد: تا امروز حدود ۹۰ درصد بنگاههای املاک ضمن اتصال به سامانه کاتب ساماندهی شدند و الباقی نیز تا ۱۵ روز آینده باید به این سامانه متصل شوند؛ ثبت اموال غیرمنقول باید بهصورت رسمی صورت پذیرد.
وی یادآور شد: در خصوص اطلاعرسانی عمومی الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول، ۲ هزار و ۵۰۰ پوستر به چاپ رسیده و ۱۲ برنامه تلویزیونی پخش شده است. همچنین حدود ۱۰ هزار پیامک نیز با این موضوع ارسال شده است.
رییس کل دادگستری قم خاطرنشان کرد: لازم است تا شرط داوری در قراردادها حتما قید شود تا از تشکیل پروندههای قضایی راجع به املاک و خودرو کاسته شود.
وی با اشاره به وضعیت زندانهای قم، بیان کرد: قرآن تاثیر ویژهای بر انسانها دارد، لذا برنامه تفسیر قرآن بهصورت کاربردی اگر در زندان انجام شود، زندانیان آزاد شده متاثر از این کلام نورانی دیگر به زندان باز نمیگردند؛ در این برنامه میتوان از ظرفیت روحانیت بهرهمند شد.
وی درخصوص وضعیت تعزیرات استان نیز تصریح کرد: اداره تعزیرات و صنعت و معدن استان باید با صنایع هماهنگتر باشند؛ همکاری با صاحبان صنایع تا جایی که مانع قانونی نداشته باشد در دستور کار دستگاه قضایی استان است تا کوچکترین بهانهای موجب تعطیلی صنایع نشود.
موسوی خاطرنشان کرد: دستگاه قضا در استان قم باید شاخص باشد و به اموری که مربوط به عموم مردم است توجه ویژهای بکند.