علیرضا قادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از دیرباز کشاورزان در اراضی با شیب بیش از ۱۰ درصد و بارش بیش از ۲۰۰ میلیمتر، اقدام به کاشت درختان و درختچه های کم آب طلب می کردند.
وی ادامه داد: با توجه به خشکسالی های چند ساله اخیر بخش بزرگی از این باغات که به عنوان سرمایه ملی و ذخیره ژنتیکی محسوب می شدند، از بین رفتهاند که در این راستا اجرای ۲۰ هکتار کشت بادام دیم و ۵۰ هکتار کشت آنغوزه در سطح اراضی شیبدار بخش کدکن با استفاده از اعتبارات و مساعدت های دولتی انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربتحیدریه بیان کرد: طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار با احداث سامانه های آبگیر به منظور حفظ رطوبت خاک، کاهش فرسایش خاک در شیب های تند و افزایش نفوذ روان آب و جلوگیری از سیلاب انجام شده است.
بهطور کلی زمین های که نسبت به سطح افق دارای زاویه باشند، اراضی شیبدار می گویند.
تراکم و تعداد درختان اراضی زیر کشت سطح شیبدار با توجه به گونه گیاهی کاشته شده متفاوت است که در بادام حدود ۲۰۰ اصله و در انگور ۶۰۰ اصله غرس می شود.
برخی مزایای کشت در اراضی شیب دار شامل تامین آب منابع آبی زیرزمینی، جلوگیری از تخریب مزارع، جلوگیری از بروز خسارت و آسیب در حوادث سیلابی، کنترل سیلاب ها و روان آب ها، جلوگیری از تبخیر بیش از حد و کنترل بارانهای نا به هنگام است.
سطح زیر کشت محصولات تربت حیدریه شامل ۹۱ هزار هکتار از جمله پنج هزار و ۸۰۰ هکتار گندم، سه هزار و ۸۰۰ هکتار جو، سه هزار و ۲۰۰ هکتار چغندرقند، هزار و ۵۰۰ هکتار سیبزمینی، سه هزار هکتار پسته و ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار زعفران است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.