تربت‌حیدریه- ایرنا- رییس سازمان مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تربت‌حیدریه گفت: ایجاد سیستم‌ جدید خدمات حمل و نقل عمومی به صورت اینترنتی برای رانندگان تاکسی این شهرستان مشکلات زیاد و خسارات جبران‌ناپذیری ایجاد کرده‌ است.

مهدی علیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مدعی شد: دلیل اصلی این چالش، تعیین تعرفه پایین‌تر از عرفی است که از سوی این سکوهای خدمات اینترنتی تعیین شده‌ است.

وی ادامه داد: مشکل زمانی بیشتر شد که به دلیل نبود قانون، قادر به نظارت بر شبکه تاکسیرانی اینترنتی نیستیم با این حال با دفتر نمایندگی استانی یکی از این سامانه‌ها که در تربت‌حیدریه فعال است مکاتبات زیادی انجام گرفته است و هنوز نیز ادامه دارد اما در خصوص قیمت گذاری تفاهمی به‌وجود نیامده‌ است.

رییس سازمان مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تربت‌حیدریه گفت: این امر زمانی بیشتر هویدا می‌شود که مردم و مسوولان بالاستی در نظر داشته‌ باشند به دلیل سیاست‌های غلط گذشته، تربت‌حیدریه حداقل در سطح استان خراسان رضوی تنها شهرستانی است که میزان تاکسی‌های زرد موجود در آن به نسبت جمعیت تاکسی‌روی آن بسیار بیشتر است.

علیزاده افزود: بر اساس استانداردهای موجود، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، باید ۳۲۵ دستگاه تاکسی فعالیت کند که طبق این قاعده، رقم مطلوب برای شهری با جمعیت ۱۳۰ هزار نفر، ۴۲۲ دستگاه تاکسی است در حالی که تعداد تاکسی‌های موجود اعم از زرد، ۱۳۳ و خطی ثابت و سیار این خطه ۷۵۰ دستگاه است.

وی ادامه داد: اتحادیه تاکسیرانی کشوری هیچ تسهیلاتی در اختیار ما نمی‌گذارد و دست این سازمان در ارایه خدمات به ناوگان حمل و نقل عمومی بسته‌ است و البته ۵۰ درصد مبلغ معاینه فنی تاکسی‌ها را می‌پردازیم که رانندگان تاکسی با توجه به قیمت زیاد لوازم یدکی از ما توقع بیشتر دارند و البته حق با آنهاست.

رییس سازمان مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تربت‌حیدریه گفت: از مجموع ۳۲ دستگاه اتوبوس موجود در این شهر، ۲۲ دستگاه در مالکیت سازمان و بقیه مربوط به بخش خصوصی اما زیرنظر این سازمان فعالیت می‌کنند.

علیزاده عمر ناوگان اتوبوسرانی را به جز ۱۲ دستگاه جدید، حدود ۱۶ سال عنوان کرد و افزود:ماهانه به هر دستگاه اتوبوس ۶۵ میلیون ریال یارانه نقدی پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: پرداخت کمک هزینه بیمه شخص ثالث به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در سال، انجام معاینه فنی به صورت رایگان، نصب بدون هزینه دستگاه کارت بلیط، رایگان بودن مبلغ اجاره خط و همچنین هزینه پارکینگ از دیگر اقدامات حمایتی ما از اتوبوس‌های بخش خصوصی است.

رییس سازمان مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تربت‌حیدریه به مهمترین اقدامات این سازمان در سال جاری اشاره کرد و گفت: خرید ۱۲ دستگاه اتوبوس آتروس مدل ۱۴۰۲ بعد از سه سال از آخرین نوسازی اتوبوس‌های شهری، خرید پنج دستگاه ون وانا مدل ۱۴۰۲ و بازسازی کامل ۶ دستگاه اتوبوس اسکانیا مدل ۸۶ و ۸۷ برای نخستین بار، از جمله این اقدامات است.

علیزاده افزود: نوسازی ۳۷ دستگاه تاکسی سمند سورن EF۷ مدل ۱۴۰۲ و ۱۷ دستگاه در سال جاری، نصب دوربین‌ نظارتی ثبت تخلف (پلاک‌خوان) و ثبت سرعت، همسان سازی تابلوهای معرفی میدان‌ها، بلوارها و بوستان‌ها، طراحی و نصب تابلوهای راهنمای مسیر و نیز ساخت مسیر دوچرخه سواری استاندارد و ایمن در خیابان‌های ولیعصر(عج)، امیرکبیر، پرستار و فردوسی به متراژ ۲ هزار و ۲۵۰ متر، از دیگر اقدامات این سازمان است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.