به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر فضل الدین فهیمی روز چهارشنبه افزود: این گواهینامه پس از دریافت نمونههای مهارتآزمایی از آزمایشگاه ملی آنفلوانزا و ارسال پاسخهای صحیح با امتیاز عالی به نمونههای مجهول اخذ شده است.
وی بیان کرد: آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت این دانشگاه از ۲ سال قبل موفق به دریافت گواهی انجام آزمایش بررسی ویروس آنفلوانزا در نمونههای انسانی و تعیین تیپ اولیه A و B این ویروس شده بود که امسال مجوز گزارش زیرگونههای ویروس آنفلوانزای تیپ A را نیز به دست آورد.
رییس اداره امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ویروس عامل آنفلوانزا از چهارگونه ویروس آنفلوانزای A، B،C و D تشکیل شده است که در این میان ویروس آنفلوآنزای تیپ A علت بیشتر موارد بیماری شدید و همچنین اپیدمیهای فصلی و برخی همهگیریها است.
وی خاطر نشان کرد: مخزن اولیه این بیماری پرندگان به ویژه پرندگان آبزی است، اگرچه افراد در هر سنی میتوانند به این بیماری مبتلا شوند اما نوع شدید بیماری اغلب در افراد مسن، کودکان و افراد با بیماریهای مزمن یا نقص ایمنی دیده میشود.
فهیمی گفت: ویروس آنفلوانزای تیپ A بر اساس پروتئینهای ویروسی (آنتی ژن) هماگلوتینین (H) و نورآمینیداز (N) به زیرگروههایی طبقهبندی میشود که تاکنون بیش از ۱۸ زیر گروه H و ۱۱ زیرگروه N شناسایی شده است. تنها زیرگروههای شناخته شده در گردش بین انسانها در آنتی ژن H شامل H۱، H۲ و H۳ و در مورد آنتی ژن N شامل زیرگروههای N۱ و N۲ هستند.
فهیمی ادامه داد: اغلب زیر گروههای ویروس آنفلوانزای تیپ A در گردش از سال ۲۰۱۸ به بعد، H۱N۱ و H۳N۲ هستند که آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشتی دانشگاه قادر است این زیرگونه ها را به طور دقیق با روش تکثیر ژنومی تشخیص داده و تفکیک کند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با افزون بر ۹ هزار دانشجو و بیش از ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و نزدیک به ۵۰ مرکز تحقیقات در رشته های مختلف پزشکی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.