زاهدان - ایرنا - رئیس سازمان هواشناسی کشور از راه‌اندازی رادار هواشناسی در منطقه جنوب شرق کشور در سال ۱۴۰۴ برای سیستان و بلوچستان خبر داد.

سحر تاج‌بخش روز چهارشنبه در حاشی سفر به زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای بازدیدهای دوره‌ای که از ادارات کل هواشناسی استان‌ها و ایستگاه‌های تابعه صورت می‌گیرد فرصتی شد تا در سیستان و بلوچستان در راستای بررسی آخرین وضعیت ایستگاه‌های هواشناسی، کمبودها و رفع نواقص آن‌ها بازدیدی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور است تصریح کرد: ضرورت توسعه شبکه دیده‌بانی در این منطقه به دلیل وسعتی که دارد بدیهی است همچنین با توجه به مساله تغییر اقلیمی که در کشور اتفاق افتاده این مساله در این منطقه دوچندان می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: بازدیدهایی که از ایستگاه‌های هواشناسی جنوب سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان انجام شد نشان می‌دهد شرایط فعلی در این ایستگاه‌ها از نظر استانداردهای بین المللی تقریبا مناسب است؛ داده و اطلاعات هواشناسی که در این ایستگاه‌ها تولید می‌شود کاملا معتبر و مستند بوده اما ضرورت توسعه این شبکه در سطح استان مورد نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش ایستگاه‌های خودکار هواشناسی و راه‌اندازی یک رادار هواشناسی در منطقه جنوب شرق کشور در سال ۱۴۰۴ اقداماتی را برای سیستان و بلوچستان انجام شود.

توسعه شبکه ایستگاه‌های خودکار و باران سنجی در دستور کار است

تاج‌بخش با بیان اینکه سامانه هشدار سیل مجموعه ای از ۲ بخش نرم افزار و سخت افزار است بیان کرد: بخش سخت افزاری شامل تجهیزات اندازه گیری در سازمان هواشناسی می‌شود که بخشی از توسعه سامانه هشدار سیل در بخش سخت افزاری، توسعه شبکه ایستگاه‌های خودکار و باران سنجی است که در دستور کار قرار دارد.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی سامانه هشدار سیل در بخش نرم افزاری برای ۵۰۵ نقطه در سطح کشور راه اندازی شده و اولویت نقاط بر اساس اطلاعاتی بوده که وزارت نیرو در اختیار سازمان هواشناسی کشور قرار داده است.

سامانه هشدار سیل به زودی در سه هزار نقطه کشور وارد مدار می‌شود

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: قرار داد سه هزار نقطه دیگر در کشور برای پیش بینی مقدار دبی آب، تعیین و بسته شده که کار آن در حال انجام است و هر زمان قرارداد خاتمه پیدا کند سامانه‌های هشدار وارد مدار عملیات می‌شود.

وی با اشاره به موضوع تغییر اقلیم در سیستان و بلوچستان و همچنین مساله مونسون و بارش‌های بسیار سنگین در بخش‌های جنوبی استان بیان کرد: در نظر داریم در این منطقه شبکه را توسعه و اقدامات بهینه را انجام دهیم خوشبختانه تاکنون تقریبا پیش بینی‌هایی که سازمان هواشناسی استان انجام گرفته درست بوده است.

تاج بخش خاطرنشان کرد: براساس همین پیش بینی‌های درست جوی توانسته ایم در حفاظت از جان و مال مردم نهایت همکاری را داشته باشیم اما بخشی از خسارت هایی که براساس شرایط نامساعد جوی در استان اتفاق می‌افتد مربوط به زیرساخت ها می‌شود که جز مسوولیت‌ های سازمان هواشناسی نیست.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدواریم زیرساخت‌ها در مناطق سیل خیز سیستان و بلوچستان تکمیل شود تا در کاهش خسارت‌های ناشی از سیل کمک شایانی به مردم شود.