حجتالاسلام اسحاق سعیدی روز چهارشنبه به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: وحدت حوزه و دانشگاه که به مناسبت شهادت دکتر مفتح از سوی امام راحل نامگذاری شده است اتفاق مبارکی است که میتواند منشاء برکات زیادی در کشور شود.
وی ادامه داد: زمانی حوزه و دانشگاه از هم جدا نبودند و طلاب و فراگیران علوم در یک مجموعه آموزشی و پژوهشی رشتههایی نظیر ادبیات، فقه و اصول، هندسه و حساب آموزش میدیدند اما پس از آن به سبب گستردگی علوم و تخصصی شدن آن، فعالیتهای دانشگاه از حوزه جدا شد.
مدیر حوزههای علمیه چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه هم حوزه و هم دانشگاه در دین واحد هستند تصریح کرد: حوزه برای بهرهمندی از علوم جدید نیازمند روشهای علمی دانشگاه است و از طرفی دانشگاه برای عمقبخشی به علوم بر پایه مبانی اسلامی باید از حوزه استمداد بگیرد.
سعیدی افزود: اگر دانشگاه ضد ارزشهای دینی عمل کند و یا اینکه حوزه علمیه از روشهای نوین فاصله بگیرد مخرب است از همین رو اتحاد حوزه و دانشگاه یعنی اتحاد علم و دین و این بسیار مهم و لازم است.
وی علمآموزی را از سفارشهای دین عنوان کرد و گفت: دین دستور میدهد که باید به سراغ علم برویم و علمآموزی بر هر مسلمانی واجب است و از سوی دیگر برای کسب معرفت دینی بهرهگیری از ظرفیت حوزه برای دانشگاه ضروری است.
این مدیر حوزههای علمیه «منبر» را یکی از سنتهای حسنه حوزه علمیه و تاکید کرد: خطبه و خطابه از قدرت بالایی برخوردار است و اگر این خطبه درست تنظیم شود میتواند یک جامعه را متحول کند و نمونه آن را میتواند در بیانات و سخنرانیهای راهبر معظم انقلاب مشاهده کرد و این سنت حسنه الگویی برای دانشگاه است و اگر دانشگاه به سمت خطبه و خطابه که به نوعی جهاد تبیین است بیشتر هدایت شود و نسبت به تربیت خطیبان به ویژه در حوزه علوم انسانی و اسلامی اقدام کند میتواند از اثرگذاری بیشتری در جامعه برخوردار شود.
سعیدی به برنامهها و اقدامات حزه علمیه استان در تقویت ارتباط با دانشگاه و بهرهمندی از ظرفیت استادان دانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: مرکز تخصصی شیخ مفید در استان به تازگی تاسیس شده و در جهت گسترش این مرکز هستیم و تا ۳۰ رشته نیز برای آن تعریف شده است و برای تامین استاد نیاز به ظرفیت دانشگاه داریم و از استادان دانشگاهی دعوت میکنیم که در این رابطه ما را یاری دهند.
وی یادآور شد: در خصوص اتحاد وحدت حوزه و دانشگاه نشستهای تخصصی و عمومی در طول سال برگزار میکنیم.
مدیر حوزههای علمیه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: دانشگاه نیز از ظرفیت طلاب حوزه جهت امور مشاوره دینی بهرهگیری میکند و مبلغان بسیاری به خوابگاههای دانشجویی اعزام میکنیم.
سعیدی تصریح کرد: حوزه و دانشگاه به گونهای در برابر غرب و تبلیغات رفتار کنند که نه در دام تحجر بیفتند و نه درگیر سکولاریسم شوند و راه خلاقیت و نواندیشی را بر مبانی دینی در پیش بگیرند.
وی با بیان اینکه رویکردهای افراط و تفریط بنیانهای جامعه را به خطر میاندازد اظهار داشت: با همافزایی و هماندیشی میتوان به راحتی مشکلات را برطرف کرد و در همین خصوص با برخی دانشگاههای استان از جمله دانشگاه آزاد اسلامی تفاهمنامههایی بسته شده است.
به گزارش ایرنا، وحدت حوزه و دانشگاه از ثمرات انقلاب اسلامی ایران است؛ طرح گفتمان وحدت حوزه و دانشگاه، از نگرشهای امام خمینی (ره) بود که ایشان چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، به این نتیجه رسیدند که مساله همراهی و همگامی حوزه و دانشگاه برای رسیدن به افقهای جامعه متعالی اسلامی ضروری است.
در همین راستا آیتالله مفتح از جمله عالمان و مجتهدانی بود که برای انجام وظیفه پیوند و ارتباط میان حوزه و دانشگاه، جامه عمل پوشاند و در این راستا نیز شهیدان مطهری و بهشتی در کنار این عالم برای تحقق پیوند این ۲ نهاد آموزشی و فرهنگی تلاش کردند.
با توجه به تلاشهای آیتالله دکتر مفتح در این راستا، روز ۲۷ آذر که مصادف با سالروز شهادت این عالم دینی و اندیشمند بود، به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.