قزوین - ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین با بیان اینکه تولید محتوا در فضای مجازی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: امروز در راستای احیا و انتشار فرهنگ دفاع مقدس، همه دستگاه ها بایستی پای کار بیایند.

به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، شهرام احمدپور عصر چهارشنبه در جلسه کمیته اسنادی و تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان قزوین با بیان این نکته که جنگ تحمیلی با سایر حوادث و جنگ های دنیا متفاوت است، تصریح کرد: در جنگ جهانی دوم تمام اروپا، آمریکا و بخشی از آسیا درگیر جنگ بود و فضای جنگ در سیاست و اقتصاد آمریکا نیز تاثیرگذار بود، همه شرکت های فیلمسازی بزرگ دنیا جنگ جهانی اول و دوم را روایت کردند، این در حالی است که ما علی رغم کمبود امکانات نسبت به سایر شرکت های بزرگ دنیا توانستیم اتفاقات خوبی را در حوزه سینمای دفاع مقدس رقم بزنیم.

به گفته وی، بخش کلانی از اتفاقات و رویدادهای دفاع مقدس روایت شد و قابلیت انتشار و رقابت در دنیا را نیز دارد و بخش دیگری از این فیلم ها که در جشنواره ها ارایه می شود حایز کسب رتبه های برتر داخلی و خارجی هم شده است.

احمدپور با اشاره به اینکه اگر قرار است انقلاب و کشورمان را به دنیا معرفی کنیم باید دفاع مقدس را به نسل های حال و آینده بشناسانیم، افزود: روایتگری، مستندسازی و برجسته سازی را باید با قدرت بیشتر در دستور کار خود قرار دهیم و آنها را با فرماندهان موثر در دوراه جنگ تحمیلی، امنیت داخلی و برون مرزی و همچنین شهدای کمیته های انقلاب آشنا کنیم تا مردم با دیدن قهرمانان خویش احساس غرور کنند.

وی با تاکید به اینکه اگر ارتش های جهان به تقابل همدیگر پرداختند و شرایط جنگ را در دنیا رقم زدند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در دوران دفاع مقدس چهره ای مانند شهید باقری با سن بسیار کم، ۲۹ ماه در خط مقدم به عنوان مسوول اطلاعات عملیات سپاه پاسداران فعالیت می کند و به عنوان نابغه جنگ در دنیا نیز معرفی می شود.

احمدپور یادآور شد: بخشی بزرگی از جنگ، پشت جبهه ها اتفاق افتاده است و همه ماجرا وضعیت میدانی نبرد نبوده است، اقدام جهادی کامیون داران برای بارگیری کالاهای اساسی و رساندن آن به شهرها به فرمان امام راحل از جمله اتفاقات تاریخی بزرگ در دوران دفاع مقدس بود.

معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین با اشاره به اهمیت نشر آثار دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: در راستای معرفی فرهنگ و گنجینه دفاع مقدس، شهدا، آزادگان و جانبازان و همچنین فرهنگ مردم در دفاع از کشور تلاش کنیم تا بتوانیم برابر اسناد و حفظ آنها به نسل حاضر و آینده این فرهنگ را منتقل کنیم چرا که در حقیقت دفاع مقدس هویت و شناسنامه ملی و دینی ماست.

اسناد دفاع مقدس به هر طریقی باید حفظ شوند

سردار عباس بایرامی، رییس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس نیز در این جلسه عنوان کرد: اسناد مردمی از طریق مساجد، پایگاه های بسیج و بنیاد شهید باید جمع آوری و در اختیار اسناد و مدارک جنگ قرار گیرد چرا که اسناد مردمی بسیار ارزشمند هستند و باید نسبت به حفظ آنها اقدام شود، لذا برای مراقبت اصولی از ظرفیت کتابخانه و اسناد ملی استفاده می شود و کارشناسان این سازمان به مخازن اسناد در نهادهای مختلف و نیروهای مسلح سرکشی می کنند.

سردار مهدی امیریان، رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در این نشست خاطرنشان کرد: ما به دنبال حفظ اسناد هستیم نه به دنبال حبس آنها، اغلب به دنبال حفظ اسناد هستیم و آنها را حبس می کنیم در صورتی که اسناد زنده اند و راه زنده نگاه داشتن آنها بسیار مهم هستند، مساله مهم انتشار این اسناد می باشد، گاهی یک برگ سند موجب گشایش یک گره ذهنی می شود.