غلامرضا بارانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بهطور معمول تاثیر آلودگی هوا بر سلامت روح و روان خود را بهصورت پدیدههایی مانند اضطراب، پرخاشگری و افسردگی و افزایش آنها در بیماران نشان میدهد.
وی ادامه داد: آلودگی هوا از جنبه روحی و روانی بر نحوه سازگاری ما با محیط اطراف، رفتارها و عملکرد اجتماعی و رشد و به بلوغ رسیدن مغزی در دراز مدت تاثیر منفی میگذارد.
این روانپزشک تصریح کرد: بر پایه نتیجه تحقیقاتی در آمریکا و دانمارک، در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن با افزایش اختلالات روانپزشکی از جمله افسردگی، اختلال دو قطبی، اختلال شخصیت و اسکیزوفرنی(روانگسیختگی) مرتبط است.
بارانی خاطرنشان کرد: همچنین پژوهشهایی در گذشته ثابت کرده است که آلودگی هوا با سطوح بالاتری از ابتلا به اضطراب، پریشانی روانی، افزایش خطر زوال عقل، آلزایمر و افسردگی ارتباط مستقیم دارد.
وی افزود: حضور حتی کوتاه مدت در مکانهایی با اوج آلودگی، آسیب رسان و خطرساز بوده که احتمال آن برای گروههای آسیبپذیر مانند کودکان و افراد دارای بیماری زمینهای بیشتر است.
رییس هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان درباره فعالیت ورزشکاران در هوای آلوده گفت: این افراد باید از فعالیت در اماکن ورزشی روباز پرهیز کنند و تمرین در فضای بسته را نیز به کمترین میزان ممکن کاهش دهند.
بارانی اظهار داشت: بهدلیل افزایش ضربان قلب، گردش خون و تنفس در حین تمرین، میزان جذب آلایندهها در خون بیشتر میشود که خطر زیادی را برای ورزشکار به همراه دارد.
وی توصیه کرد: در روزهای آلوده از مردم بویژه میخواهیم تا حد امکان در خانهها بمانند و از حضور در فضای باز بپرهیزند.
به گزارش ایرنا، کیفیت هوا در اصفهان و سایر کلانشهرهای کشور در روزهای اخیر و با سرد شدن هوا، کاهش یافته است بهطوریکه در برخی روزها در شرایط ناسالم برای عموم شهروندان قرار گرفت.
طبق پیش بینی هواشناسی، احتمال کاهش کیفیت هوای اصفهان تا جمعه این هفته وجود دارد.