به گزازش خبرنگار ایرنا، برخی از مدیران سمنها روز پنجشنبه در جلسهای با موضوع ناترازی انرژی و ضرورت بهینهسازی مصرف، مواردی مانند ضعف آموزش در زمینه مصرف بهینه انرژی به مردم، لزوم استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات برای توصیه مصرف بهینه انرژی به مردم، تولید و پخش انیمیشن آموزشی در فضای مجازی و شفاف سازی بحث استفاده از دستگاههای رمز ارز توسط دولت را مطرح کردند.
آنها البته یکی از مشکلات کلان و مهم کشور را مصرف بی رویه انرژی در سطح کلان و برخی ادارات و دستگاهها دانستند و خواستار نظارت دقیق و دلسوزانه بر مصرف و نظارت بر این حوزه شدند.
سمنها مردم را به رعایت مصرف بهینه انرژی ترغیب کنند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: نگاه ما به سمنها نگاه فرصت است و سازمان های مردم نهاد پیش قراولان فرهنگ سازی هستند.
مهدی رمضانی بر لزوم مشاوره سمن ها به مدیران دستگاهها تاکید و اضافه کرد: استان ما فرهنگی است و باید با فرهنگ سازی رعایت الگوی مصرف، از چالش کمبود انرژی کنونی عبور کرد.
وی با بیان اینکه ایران یکی از بدمصرف ترین کشورهای جهان است، افزود: رسالت سمنها این است آحاد جامعه را نسبت به رعایت مصرف بهینه ترغیب کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان خواستار فرهنگ سازی پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر در جامعه به ویژه در فضای مجازی توسط سمن ها برای عبور از بحران کنونی شد.
رمضانی ادامه داد: شب یلدا فرصتی خوب برای ترغیب و ترویج فرهنگ مصرف صحیح انرژی توسط سازمان های مردم نهاد است.
مصرف برق در کردستان به ۴۳۸ مگاوات رسید
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم گفت: در بخش خانگی ۴.۸ برابر کشورهای اروپایی برق مصرف می کنیم و در بقیه بخشها نیز الگوهای نامناسب مصرف داریم.
هیوا لهونیان افزود: در حال حاضر، حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار مگاوات برق تولید می شود و نیاز مصرف ما ۸۰ هزار مگاوات است.
وی با بیان اینکه منابع تولید برق محدود است، ادامه داد: با ۵۰ هزار مگاوات برق و به شرط رعایت الگوهای مصرف، می توان انرژی را تامین کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان یادآور شد: ۹۴ درصد مشترکان برق استان، خانگی و تجاری است که اگر روی الگوهای مصرف کار کنیم، بخش صنعت را می توان سرپا نگه داشت.
لهونیان با بیان اینکه اوج مصرف برق استان در پاییز امسال تا کنون ۴۳۸ مگاوات بوده است، افزود: شبکه برق کشور به هم پیوسته است و به صورت جزیرهای نمیتوان عمل کرد، بنابراین باید الگوی مصرف را رعایت کرد.
وی بر لزوم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه تولید برق از طریق پنلهای خورشیدی برای جبران ناترازی انرژی در کشور تاکید کرد.
ناترازی انرژی در فصل سرد ناشی از تولید ثابت و افزایش مصرف است
مدیرعامل شرکت گاز کردستان هم گفت: در استان با وجود سخت گذر بودن، همه نقاط شهری و روستایی از گاز طبیعی برخوردار هستند.
احمد فعله گری افزود: به دلیل سرمای هوا، مصرف انرژی به ویژه گاز در مناطق مخالف کشور از جمله کردستان به شدت افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه میزان استخراج و تولید گاز معمولا ثابت و زمان بر است، ادامه داد: ناترازی انرژی در فصل سرد، ناشی از تولید ثابت و افزایش مصرف گاز به ویژه در بخش خانگی است، ضمن اینکه روزانه ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید و مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان بر لزوم تلاش سمنها، دستگاه های فرهنگی و رسانهها برای رعایت الگوی مصرف در شرایط کنونی توسط مشترکان تاکید کرد.
اصلاح و بهینهسازی ۲ هزار و ۳۰۰ واحد موتورخانه ادارات و منازل به صورت رایگان، رعایت دمای رفاه(۱۸ تا ۲۱ درجه) و خاموش کردن سیستم های گرمایشی غیرقابل استفاده، از دیگر مطالبی بود که فعله گری به آن اشاره کرد.