بجنورد- ایرنا- سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: براساس آخرین پیمایش ها، ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان دیابت دارند و از خدمات مراکز جامع سلامت، خانه های بهداشت و کلینیک‌های تخصصی بهره‌مند هستند.

دکتر افشین دلشاد روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گرچه این آمار از میانگین کشوری کمتر است اما پیش بینی می شود با توجه به سبک زندگی و تغذیه ناصحیح میزان ابتلا به دیابت در جمعیت بالای ۳۰ سال خراسان شمالی افزایش یافته باشد.

وی افزود: مصرف غذاهای چرب و شیرین، بی‌تحرکی، فعالیت ناکافی فیزیکی و افزایش استرس های روزمره از عادت های نادرست زندگی امروزی است که نقش زیادی در افزایش شیوع دیابت و گسترش دامنه این بیماری دارد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی یادآور شد: خدمات غربالگری و مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت و همچنین شناسایی بیماران جدید در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت استان به صورت رایگان ارایه می‌شود.

دلشاد با بیان اینکه برخی از افراد دیابتی از بیماری خود آگاهی ندارند، می گویند: دیابت نوع ۲ را در بسیاری از موارد می توان با حفظ عادات سالم و خودمراقبتی به تعویق انداخت یا از آن پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اجرای «پویش ملی سلامت» در خراسان شمالی، گفت: این پویش سال گذشته در استان با هدف پیشگیری از بیماری های پرخطر دیابت و فشار خون اجرا شد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی ادامه داد: با اجرای این پویش ملی ۹ هزار و ۱۱۴ نفر فشار خون بالا و سه هزار و ۶۹۶ نفر بیمار دیابتی شناسایی شدند.

به گزارش ایرنا، دیابت یا بیماری قند، ناشی از اختلال متابولیسم و سوخت و ساز بدن است که به دلایل گوناگون ظاهر می شود و با درجه های مختلف کمبود انسولین و یا عدم پاسخ به انسولین در بدن بیمار همراه است.

دیابت به ۲ نوع تقسیم می شود؛ دیابت نوع یک که به دیابت دوره نوجوانی، وابسته به انسولین و دوره کودکی نیز معروف است در اثر اختلال در سوخت و ساز بدن و عدم ورود قند موجود در خون به سلولها، قند در رگها انباشته و موجب افزایش قند خون می شود.

خراسان‌شمالی با یک میلیون نفر جمعیت به مرکزیت شهرستان بجنورد واقع در شمال شرق کشور است.