جیرفت- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ۴۰ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی فعال هستند اما سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی تنها ۱۶ درصد است که نشان می دهد این قشر وضعیت رفاهی مناسبی ندارند. 

به گزارش ایرنا محمدرضا وحیدی روز پنجشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار کرد: توزیع درآمد نیز در بخش کشاورزی متوازن نیست و اکثر درآمد نصیب ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالان این حوزه می شود اما ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد به ۷۰ درصد فعالان بخش کشاورزی می‌رسد.
وی تاکید کرد: بنابراین زحمتکشان بخش کشاورزی شرایط مناسبی ندارند و اگر بخش معدن رونق گیرد به سمت معدن می روند و بخش کشاورزی نیز با کمبود نیروی انسانی روبه رو می شود.
وحیدی با بیان اینکه باید درآمد سرانه کشاورزان افزایش پیدا کند اضافه کرد: ضروری است عملکرد در هکتار بالا رود تا درآمدهای این بخش افزایش یابد.
وی یادآور شد: سند تحرک‌بخشی در استان در حال تهیه است که چه اقداماتی در بخش های مختلف انجام شود، در این راستا در این سند این موضوع که در جنوب هم چه کاری در بخش کشاورزی انجام شود مورد بررسی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با بیان اینکه فعالیت ۴۰ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی وظیفه ما را بیشتر می کند افزود: با وجود ظرفیت های کشاورزی سرانه درآمدی کرمان از متوسط کشور بالاتر نیست.

وی تاکید کرد: باید امنیت غذایی پوشش داده شود و سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی نیز افزایش یابد.

نتایج اولیه سرشماری
وحیدی با اشاره به نتایج اولیه سرشماری کشاورزی گفت: آخرین سرشماری قبلی در ‌سال ۱۳۹۳ انجام شده بود که ۲۴۹ هزار بهره بردار در استان داشتیم اما بر خلاف پیش بینی در سرشماری اخیر تعداد بهره‌برداران ۲۰ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: سطح زیرکشتِ کشت گلخانه‌ای ما چهار برابر شده و مردم همچنین به آبزی پروری روی آورده‌اند که نشانگر آن است بهره‌برداران از منابع آب استفاده بهینه می‌کنند.

رشد سه برابری در کرم ابریشم
وحیدی افزود: بهره برداران کرم ابریشم در استان هم در این مدت سه و نیم برابر شد که همه اینها نشان می‌دهد فعالان حوزه کشاورزی به دنبال درآمد بیشتر هستند اما نیاز است متخصصان به آنها آموزش دهند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با بیان اینکه سرانه درآمدی در بخش کشاورزی فوق‌العاده پایین است افزود: باید با نوآوری و بهره‌گیری از شیوه‌های دانش بنیان، عملکرد در هکتار افزایش یابد و باعث ارتقای درآمد نسبی فعالان کشاورزی شود.

به گزارش ایرنا رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان هم در این آیین گفت: شناسایی چالش های مهم کشاورزی و اولویت بندی آنها را انجام دادیم.
احمد آیین افزود: تولید بذرهای فلفل دلمه ای، معرفی ارقام جدید محصولات، هوشمندسازی آبیاری و افزایش بهره‌وری، ترویج توسعه سرشاخه کاری گردو، خودکفایی در تامین بذر گندم برای منطقه و کشت بافت در محصول خرما از جمله فعالیت های مرکز تحقیقات کشاورزی بوده است.
وی با اشاره به اهمیت اکوسیستم تالاب جازموریان و تاثیر آن بر کشاورزی منطقه ادامه داد: تغییر اقلیم کشاورزان ما را تحت تاثیر قرار می دهد و در این راستا اولین همایش ملی جازموریان چالش ها و فرصت ها در اسفند امسال برگزار می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم گفت: برخی مواقع تحقیق، آموزش و اجرا را در کنار هم داشتیم، ما کار تحقیقاتی را انجام می‌دهیم، کشاورز آموزش می بینید و در نهایت در حال اجرای طرح هستیم.


احمد احمدپور افزود: برای توسعه باغات خرما نیازمند پاجوش مخصوصا از نوع بومی منطقه هستیم که با ناملایمات منطقه بیشترین سازگاری را داشته باشند، البته بسیاری از این ارقام در خارج از منطقه تولید نمی شود در نتیجه در جنوب کرمان خودمان با کشت بافت شروع به تولید این ارقام کردیم.
وی ادامه داد: بانک مدرسان ما بیش از ۱۰۰ نفر است و در اقصی نقاط منطقه حضور دارند که هر سال برای آنها کلاس های آموزشی برای به‌روزتر شدن اطلاعات آنها گذاشته می شود.
احمدپور یادآور شد: آزمایشگاه کشت و بافت نیاز به اعتباراتی داشت که با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به صورت مستقیم در اختیار مرکز تحقیقات قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با وجود کاهش منابع آبی، افزایش آفات و مسائل دیگر در سال زراعی قبل نسبت‌ به سال قبل‌تر ۵۰۰ هزار تن افزایش کیفی تولید داشتیم.

به گزارش ایرنا در این آیین تفاهم نامه همکاری پژوهشی، آموزشی و اجرایی میان مرکز تحقیقات کشاورزی جنوب کرمان و سازمان موقوفات استان های کرمان و یزد منعقد شد.
همچنین بعد از این نشست، کشت بافت
مرکز تحقیقات کشاورزی جنوب کرمان افتتاح شد.