حجت الاسلام محمدباقر ولدان به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) به خبرنگار معارف ایرنا گفت: حضرت زهرا (س) الگویی نمونه برای زنان هستند؛ الگویی که دو نگاه تحریفشده به زن را رد میکند. در نگاه متحجرانه، زن موجودی ضعیف بهحساب میآید و در نگاه لیبرالدموکراسی غربی، موجودی بیپروا و افسارگسیخته معرفی میشود اما حضرت زهرا (س) زن را شخصیتی عفیفه، عارفه، عقیله، مربی و دارای کمالات وجودی معرفی میکنند؛ شخصیتی که میتواند محور تحولات اجتماعی باشد.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (س)، یگانه محور هستی و مورد مدح و ثنای خدای متعال قرار گرفته است. رسول خدا (ص) ایشان را با عنوان امّ ابیها و ریشه مکتب و راه خود معرفی فرمودند.
ولدان اضافه کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) بهعنوان همسر ایشان، حضرت زهرا (س) را همراه و هممسیر راه ولایت دانستهاند و ائمه اطهار (ع) نیز ایشان را مرکز توسل و دستگیری در مسیر هدایت میدانند؛ چنانکه امام زمان (عج)، دختر پیامبر را الگوی خویش معرفی میکنند. این در حالی است که خود امام زمان، لنگر زمین و آسمان و صاحب اختیار زمانه است. ایشان میفرمایند «دختر رسول خدا، فاطمه زهرا (س)، الگوی نمونه برای من است.»
وی ادامه داد: از سوی دیگر، حضرت زهرا (س) پاره تن پیامبر خداست. همچنان که رسول خدا(ص) در قرآن کریم بهعنوان الگویی نمونه معرفی شده است، حضرت زهرا (س) نیز میتوانند الگویی جامع باشند؛ نهفقط در زیست فردی و رفتار شخصی، بلکه در رفتار اجتماعی، کنشها و واکنشهایی که از ایشان به یادگار مانده است. این رفتارها الگویی برای همه بشریت، بهویژه جامعه اسلامی، در طول تاریخ خواهند بود.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) صدیقه هستند؛ یعنی نمونه کامل یک بانوی راستگو و راستکردار. صدیق کسی است که گفتار و رفتارش با یکدیگر تطابق کامل دارند. امروز میتوانیم الگو بودن حضرت زهرا (س) را برای همه افراد، در تمامی حرکات و سکنات، رفتار، گفتار و حتی افکار، معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: اگر رابطه حضرت زهرا (س) با خداوند متعال را بررسی کنیم، در مسیر بندگی و تسلیم در برابر تکالیف الهی، این مهمترین ویژگی عملی است که میتوانیم در سیره ایشان معرفی کنیم. تجلی حکمرانی فاطمی را میتوان در ساحتهای ارتباط با خدا، زندگی خانوادگی و زندگی اجتماعی بررسی کرد.
ولدان افزود: حضرت زهرا (س) در زندگی خانوادگی خود نمونهای بینظیر بودند. رفتار ایشان با پدر بزرگوارشان، پیامبر اکرم (ص)، با همسرشان امیرمومنان (ع)، با فرزندانشان و حتی نوع تربیت فرزندان، الگویی بینظیر برای جامعه انسانی است. انجام وظایف خانه، رفتار با همسایگان و دوستان، همگی سرمشقهایی هستند که میتوان از سیره عملی حضرت زهرا (س) برداشت کرد و حتی یک مدل حکمرانی اجتماعی از آنها فهمید.
وی درباره زندگی اجتماعی دختر پیامبر گفت: حضرت زهرا (س) با توجه به موقعیت و شرایط زمان، بهترین انتخابها را در برابر رویدادها انجام میدادند. موضعگیری انقلابی و جهاد خستگیناپذیر ایشان در میدان سیاست، تنویر افکار عمومی و تحمل محنتها برای انجام تکالیف الهی، حضرت زهرا (س) را به الگویی پیشرو در عرصه جامعه تبدیل کرده است.
ولدان از خطبه فدکیه به عنوان الگویی برای حکمرانی فاطمی و زیست جامعه اسلامی یاد کرد و گفت: این خطبه، با محوریت توحید، زیربنای یک جامعه سالم انسانی و اسلامی را معرفی میکند. حضرت زهرا (س) در این خطبه، اعتقادات صحیح را بهعنوان اصل معرفی کرده و انسانها را به ایستادگی و التزام عملی نسبت به این اعتقادات فرا میخوانند و اگر این اعتقادات صحیح در جامعه حاکم شود، حکمرانی پیشرفتهای محقق خواهد شد.
وی افزود: حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه، ضمن معرفی اعتقادات صحیح، از انحرافات اجتماعی برحذر میدارند و نمونههایی از انحرافات جامعه آن روز را برمیشمارند. ایشان هشدار میدهند که اگر جامعه در مدار صحیح خود حرکت نکند، به انحطاط خواهد افتاد.