تهران- ایرنا- رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: طبق آخرین گزارش مؤسسه ۶۶۵ بانوی پژوهشگر پراستناد در میان چهار هزار و ۸۱۸ پژوهشگر پراستناد ایرانی حضور دارند که بیش از ۱۳ درصد از پژوهشگران پراستناد کشور را تشکیل می‌دهند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، سید احمد فاضل زاده گفت: یکی از شاخص‌های مرجعیت علمی تعداد دانشمندان پراستناد هر کشور است. مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، به‌عنوان یک مؤسسه معتبر بین‌المللی وظیفه رصد و پایش علم و فناوری ایران، منطقه و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. در همین راستا این مؤسسه هر ساله پژوهشگران پراستناد برتر را شناسایی و معرفی می‌کند..

وی گفت: بانوان پژوهشگر ایرانی در عرصه مرجعیت علمی در سطح ملی و بین‌المللی نیز جایگاه ویژه‌ای دارند. فهرست پژوهشگران پراستناد در پایگاه‌های بین المللی استنادی وب‌آوساینس، اسکوپوس و آی اس سی هر ساله اعلام می‌شود. طبق آخرین گزارش مؤسسه ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان چهار هزار و ۸۱۸ پژوهشگر پراستناد ایرانی حضور دارند که بیش از ۱۳ درصد از پژوهشگران پراستناد کشور را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: در جدول شماره ۱ تعداد پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر، دو درصد برتر دوره کاری، دو درصد برتر یک‌ساله و پژوهشگران پراستناد پایگاه موسسه در حوزه‌های مختلف علوم‌انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری را نشان داده است. بر اساس جدول ۱ بانوان پژوهشگر پراستناد بیشترین سهم را از پژوهشگران یک درصد برتر به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام افزود: جدول ۲، وضعیت کلی بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد در وابستگی‌های سازمانی کلان به نمایش می گذارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۲۹/۵۷ درصد بیشترین سهم سازمانی از بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد را به خود اختصاص داده است.

فاضل زاده گفت: بر اساس آخرین گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، در فهرست پژوهشگران یک درصد جهان که بر اساس پایگاه ESI می باشد، ۱۷۷ بانوی پژوهشگر ایرانی در ۱۵ حوزه ی موضوعی علوم کشاورزی، پزشکی بالینی، زیست‌شناسی و زیست‌شیمی، شیمی، داروشناسی و سم شناسی، علم اعصاب و روان، مهندسی، علم مواد، روانپزشکی/ روانشناسی، علوم کامپیوتر، زیست‌شناسی مولکولی و ژنتیک، علوم اجتماعی، کلیات، فیزیک، علوم گیاهی و جانوری، ایمنی‌شناسی و برخی در چند رشته امتیاز لازم را کسب کرده‌اند.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ادامه داد: بر اساس «فهرست دانشگاه استنفورد» که توسط تعدادی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد و مؤسسه الزیور با تحلیل داده های پایگاه اسکوپوس انجام می‌گیرد، ۷۳ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد دو درصد برتر جهان (عملکرد دوران خدمت) در ۸ حوزه موضوعی پزشکی بالینی، شیمی، زیست‌پزشکی، فناوری‌های راهبردی (هوش مصنوعی، نانو و...)، زیست‌شناسی، فیزیک و نجوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی و ۳۷۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد دو درصد برتر جهان (عملکرد یک‌ساله) در ۱۳ حوزه موضوعی پزشکی بالینی، زیست‌پزشکی، شیمی، مهندسی، کشاورزی، شیلات و جنگلداری، فناوری‌های راهبردی (هوش مصنوعی، نانو و...)، فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم زمین و محیط‌زیست، فیزیک و نجوم، بهداشت عمومی و خدمات بهداشتی، زیست‌شناسی، آمار و ریاضیات، ارتباطات و متن‌پژوهی امتیاز لازم را کسب کرده‌اند.

فاضل زاده اضافه کرد: مؤسسه نیز با استفاده از داده های نمایه شده در پایگاه داده خود موسسه، پژوهشگران ایرانی پراستناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری را شناسایی می کند. در آخرین فهرست اعلامی این مؤسسه، پژوهشگران پراستناد در بازه زمانی ۱۰ساله (۱۴۰۱-۱۳۹۲) معرفی شده اند. معیار انتخاب پژوهشگران در این فهرست، تعداد استنادهای صورت‌گرفته به تولیدات علمی آنها است. ۴۰ نفر از بانوان پژوهشگر در ۱۴ حوزه موضوعی علوم‌انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری شامل روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی، زبان و زبان‌شناسی، کسب‌وکار، مدیریت و حسابداری، هنر و معماری، الهیات و معارف اسلامی، علوم تربیتی، فلسفه، سایر، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم جغرافیایی، علم اطلاعات و دانش‌شناسی، زبان و ادبیات امتیاز لازم را کسب کردند.