محمود قلیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اختصاص این اعتبار از محل منابع محرومیتزدایی مورد پیگیری قرار گرفته و در صورت تامین منابع شاهد تسریع عملیات اجرایی سازههای آبخیزداری در استان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تاکنون در استان اردبیل ۹۲۷ طرح آبخیزداری اجرا شده است، افزود: سال گذشته در منطقه ارشق مشگینشهر سازه آبخیزداری با هدف تامین آب زراعی و توسعه آبیاری مدرن اجرا شد که این طرح منجر به توسعه کشت پسته، گردو و گل محمدی و همچنین مهاجرت معکوس روستاییان این منطقه شده است.
قلیزاده ادامه داد: اجرای سازههای آبخیز علاوه بر ذخیرهسازی آب منجر به مهار سیلاب و فرسایش خاک در استان شده و تلاش میکنیم با تامین اعتبارات لازم سازههای آبخیز را در نقاط سیلخیز استان احداث کنیم.
وی توسعه زراعت چوب و افزایش سرانه فضای سبز را از اولویتهای منابع طبیعی استان دانست و گفت: با کاشت بیش از ۱۰ میلیون اصله نهال در استان علاوه بر جلوگیری از احتمال قطع درختان جنگلی، چوب موردنیاز صنایع سلولزی و چوبی برای سالیان سال تامین خواهد شد.
قلیزاده ادامه داد: بر اساس نقشه زمین و مستندات تامین آب پایدار در اراضی استان کشاورزان و زارعان را ترغیب به زراعت چوب میکنیم تا برای واحدهای تولیدی و صنایع چوبی امکان تامین نهاده وجود داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل به تشدید گشتزنی حفاظتی در جنگلها و برخورد جدی با متجاوزان به عرصههای ملی اشاره کرد و افزود: ماموران یگان حفاظت از منابع طبیعی در تمام عرصهها حضور جدی دارند و به محض مشاهده هر گونه تخریب جنگل برخورد قانونی با متصرفان و تخریبگران صورت میگیرد.
وی بیان کرد: با متخلفان احتمالی هم که اقدام به خارج کردن هیزم ، قطع درختان جنگلی و ایجاد کورههای زغال میکنند ، بهصورت قاطع برخورد قانونی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اظهار کرد: جنگلهای استان مورد حفاظت نیروهای یگان قرار گرفته و علاوه بر استقرار نیروهای یگان حفاظت در محدوده مشخص از طریق دوربینهای هوشمند با شعاع دید بالا و ۲ دستگاه پهپاد هم کنترل میشود.
قلیزاده از مردم و دوستداران طبیعت خواست در صورت مشاهده تخریب منابع طبیعی و قاچاق هر گونه فرآوردههای جنگلی و مرتعی توسط افراد سودجو و فرصتطلب مراتب را به شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴و ۱۳۹ مرکز فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند.
استان اردبیل ۹۰۲ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و همچنین ۶۹ هزار هکتار جنگل دارد ، گونههای غالب جنگلهای استان اردبیل را فندق ، ارس ، بلوط ، زبان گنجشک و افرا تشکیل میدهد.