دکتر افشین دلشاد روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان مصرف میوه نیز در بین نوجوانان خراسان شمالی بسیار کمتر از میزان سبزی است.
وی افزود: نتایج مطالعات نشان میدهد بسیاری از نوجوانان آن گونه که باید غذاهای سالم مصرف نمیکنند و درصد بسیار کمی رژیم غذایی سالم را رعایت می کنند.
دلشاد ادامه داد: همچنین بسیاری از نوجوانان وعده های غذای اصلی را در حال سرگرم بودن در فضای مجازی مصرف می کنند که این حالت آنها را به غذاخوردن زیاد ترغیب می کند در حالی که غذاخوردن باید آگاهانه باشد تا غذا به اندازه نیاز مصرف شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی تصریح کرد: خانواده در این زمینه نقش بسزایی دارد تا غذاخوردن در شرایط آرامش و کنار اعضای خانواده مصرف شود.
وی با اشاره به وضعیت نگران کننده بیماری های پوکی استخوان، گفت: مصرف لبنیات در کشور و خراسان شمالی پایین است و در گروه سنی نوجوانان بیش از ۳۵ درصد لبنیات کافی مصرف نمی کنند.
دلشاد بهترین شیر برای مصرف را شیرهای استرلیزه و بعد شیرهای پاستوریزه دانست و گفت: مصرف شیرمحلی به دلیل بارمیکروبی بالا به شهروندان توصیه نمی شود.
به گزارش ایرنا، ۲۰ درصد دانش آموزان هفت تا ۱۸ ساله ایرانی اضافه وزن دارند و با توجه به تغذیه نامناسب، افزایش مصرف غذاهای آماده، تنقلات و کم تحرکی در کشور شیوع چاقی و اضافه وزن در بین همه گروه های سنی در حال افزایش است.
۷۶ درصد بار بیماری ها و مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر است که علت اصلی آن تغذیه نامناسب است.
خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت به مرکزیت شهرستان بجنورد واقع در شمال شرق کشور است.