به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس غفوریان روز یکشنبه به خبرنگاران افزود: سرشماری عمومی کشاورزی در سرخه با حدود ۳۰ درصد افزایش نسبت به دوره قبل در سال ۱۳۹۳ در موعد مقرر به پایان رسید.
وی افزود: با برنامهریزی صورت گرفته از زمان سرشماری با هماهنگی مرکز حومه، مدیریت جهاد کشاورزی سرخه و تیم کارشناسی تشکیلشده، اقدامهای لازم درخصوص فهرستبرداری، تکمیل پرسشنامه و ثبت در سامانه مرکز آمار ایران در شهرستان سرخه انجام شد.
به گفته این مسوول، تامین چند دستگاه خودرو به صورت روزانه برای سرشماران و اعزام نیرو به مناطق و روستاهای مختلف شهرستان برای شناسایی و ثبت اطلاعات آنان در قالب سرشماری عمومی کشاورزی انجام شد.
وی افزود: در مدت ۴۵ روز تا تاریخ ٢۶ آذر تمام اقدامهای لازم اجرا شد و پس از آن، در روزهای تمدیدشده نیز اطلاعات بهرهبرداران جامانده ثبت شد.
غفوریان به برگزاری نشست هماندیشی و رفع مشکلاتطرح آبیاری کمفشار در مسجدجامع لاسجرد اشاره و بیان کرد: این نشست با حضور مسئول آب و خاک، نمایندگان طرح و همچنین مشاور ناظر و پیمانکار طرح برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه طرح آبیاری کمفشار روستای لاسجرد در ۲۳۱ هکتار و با هزینه ای بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال در حال اجراست، ادامه داد: با اجرای این طرح کل بهرهبرداران روستا از مزایای آن بهره مند میشوند.
به گفته وی، این طرح تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت اجرایی داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی سرخه اثرات مثبت این طرح را کاهش تلفات ناشی از نشت و نفوذ در کانالهای سنتی انتقال آب، افزایش سرعت آبرسانی به اراضی کشاورزی و در نتیجه افزایش بهرهوری در مسیر انتقال، مدیریت مصرف آب، حذف هزینههای سالانه نگهداری و لایروبی کانالهای سنتی و افزایش بهرهوری اقتصادی از واحد سطح کشت برشمرد.
به گزارش ایرنا، استان سمنان با بیش از ۴۵ هزار بهرهبردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.