سمنان - ایرنا - طبق مرجع اعلام آمار اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی(سامانه رصد) سمنان با تحقق ۱۶۲ درصد تعهد اشتغالزایی و به‌کارگماردن دانش‌آموختگان دانشگاهی از فروردین ۱۴۰۳ تا پایان آذر، استان برتر کشور شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طی سال‌های گذشته بیکاری دانش‌آموختگان از چالش‌های مهم در استان سمنان به شمار می‌رفت، اما اکنون با تمهیدات اندیشیده، سمنان این چالش را از سر گذرانده و به عنوان استان پیشتار در به‌کارگماردن دانش‌آموختگان از فروردین تا پایان آذر ۱۴۰۳ طبق مرجع اعلام آمار اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی(سامانه رصد) معرفی شد.

اطلاعات افراد شاغل، در مرجع اعلام آمار اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا همان سامانه رصد، طبق خوداشتغالی، اشتغالزایی حقیقی و حقوقی، اشتغال دولتی و غیردولتی و در قسمت‌های مختلف از جمله صنعت، خدمات و کشاورزی ثبت می‌شود.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سمنان رتبه نخست کشور در اشتغالزایی و همچنین رتبه نخست در به کار گماردن دانش‌آموختگان را از آن خود کرد.

علی نورانی افزود: سمنان رتبه نخست کشور در اشتغالزایی برای سایر قشرها شامل افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم، فاقد مهارت و دارای مهارت را از آن خود کرد.

وی ادامه داد: اشتغالزایی برای ۱۰ هزار و ۸۴۹ نفر تعهد دستگاه‌های اجرایی استان سمنان در سال ۱۴۰۳ است که تا کنون بیش از تعهد و برای ۱۴ هزار و ۱۲۹ نفر فرصت شغلی ایجاد شد.

تحقق ۱۶۲ درصدی اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی در سمنان

وی اضافه کرد: تعهد اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی در استان سمنان ۲ هزار و ۲۱۲ نفر بود که بیش از تعهد و برای سه‌هزار و ۵۸۵ نفر اشتغالزایی شد که آمار نشاندهنده تحقق ۱۶۲ درصدی اشتغال این قشر است.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان با اشاره به سه ماه باقیمانده تا پایان سال ۱۴۰۳، گفت: این استان از فروردین تا پایان آذر ۱۴۰۳ به تحقق بیش از ۱۳۰ درصدی تعهد اشتغال دست یافت و از این لحاظ رتبه نخست را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داد.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان گفت: بیکاری دانش‌آموختگان این استان جزو دغدغه‌ها در سال‌های گذشته بود و اذعان می‌شد دانش‌آموختگان کارهای پشت میز را می‌پسندند، اما اکنون این فرهنگ اصلاح شد و دانش‌آموختگان استان با تکیه بر علم و مهارت خود ترغیب به فعالیت شدند.

سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد و ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن ٣٧ درصد از اشتغال استان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.