دزفول – ایرنا – امام جمعه شوش با بیان اینکه این شهرستان همواره جزو رتبه های اول پرداخت زکات در خوزستان بوده است، گفت: جایگاه والای این شهرستان در عمل به ابن واجب الهی باید حفظ شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی روز یکشنبه در نشست شورای زکات شوش در سالن امور تربیتی این شهرستان، گفت: اگرچه شوش از نظر میزان پرداختی زکات رتبه نخست استان را دارد ولی با توجه به ظرفیت‌های غنی کشاورزی این شهرستان اهتمام جدی‌تری برای ترویج این واجب الهی نیاز است.

وی ترویج زکات را نیازمند اقدام‌های فرهنگ ساز دانست و افزود: زکات بر اساس روایت ها دارای آثار مادی و معنوی فراوانی است به همین دلیل‌ کار فرهنگی برای ترویج این واجب الهی در میان کشاورزان شوش باید افزایش یابد.

امام جمعه شوش، کشاورزان این شهرستان را از جمله قشرهای متدین و معتقد دانست و بیان کرد: تبلیغ، ترویج و تشویق به پرداخت زکات، ترویج امر به معروف در جامعه است و همه در این زمینه مسوولیت دارند.

حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی؛ امام جمعه شوش

همه دستگاه ها در ترویج فرهنگ پرداخت زکات مسوولیت دارند

سرپرست فرمانداری شوش نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشاورزی شوش گفت: ۷۵ هزار هکتار زمین کشاورزی در شهرستان شوش کشت می‌شود که موجب شده این شهرستان جزو رتبه‌های برتر کشاورزی در استان و کشور باشد.

امید صبری پور افزود: ۴۱ هزار هکتار گندم، ۱۱ هزار هکتار کلزا، ۱۱ هزار هکتار چغندرقند، ۱۱ هزار هکتار نیشکر و یک هزار هکتار صیفی جات در شوش کشت می شود.

وی با تاکید بر ضرورت ترویج پرداخت زکات گفت: توجه به اجرایی کردن احکام اسلامی مورد تاکید است و ترویج زکات باید در همه سطوح مدیریتی شوش در دستور کار قرار گیرد.

تبیین فضیلت زکات باعث افزایش گرایش به پرداخت آن می‌شود

زعیم حوزه های علمیه شوش و کرخه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه درصورت تبیین فضیلت و آثار و برکات مادی و معنوی زکات، گرایش به پرداخت این واجب الهی افزایش می یابد، گفت: پرداخت زکات موجب افزایش رزق و برکت مال می شود.

حجت الاسلام سیدمحمد امام ادامه داد: اهتمام به پرداخت زکات دارای خیر فراوان برای جامعه و موجب گره گشایی از مسایل این شهرستان می شود که این اهمیت زکات در جامعه را نشان می‌دهد.

وی افزود: گره گشایی از مسایل، حل مشکل مردم و کمک به تامین جهیزیه نوعروسان نیازمند از جمله اقدام های ارزشمندی است که ارزش معنوی آنها قابل مقایسه با ارزش مادی آن نیست.

به گزاش ایرنا،در پایان همایش ترویجی تبلیغی زکات شهرستان شوش از خدمات ۳۰ ساله آیت الله امام زعیم حوزه های علمیه شهرستان های شوش و کرخه به پاس تبلیغ و ترویج فریضه واجب زکات تجلیل شد.

زکات از واجبات مالی در دین اسلام است که براساس آن، مسلمانان باید مقدار معینی از ۹ قلم کالا برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور عمومی اجتماعی بپردازند.

زکات بر اساس نظر مشهور فقهای شیعه به ۹ چیز شامل گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند تعلق می‌گیرد.

سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید می‌شود.

شهرستان شوش در تولید ذرت دانه‌ای رتبه نخست کشور را دارد و با تولید ۲۰۰ هزار تن گندم از قطب‌های مهم کشور در تولید این محصول راهبردی است.