علیاکبر رضایی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، با توجه به مشکل تمرکزگرایی در نظام اداری کشور افزود: اگر تفویض اختیارات اداری به شهرستان گلپایگان که علاوه بر بُعد مسافت از مرکز استان، دارای جمعیت بالایی است، داده شود، مسوولان و شهروندان این دیار برای پیگیری و حل مسائل ساده خود، دیگر نیازی به سفر کردن به اصفهان و تهران ندارند.
وی با توجه به خطر ناشی از این سفرها خاطرنشان کرد: بطور میانگین در طول ماه از گلپایگان حدود یکصد سفر مسوولان دستگاهها و ۳۰۰ سفر شهروندان برای پیگیری امور اداری، به استان و تهران صورت میگیرید و این ترددها همواره موجب بروز حوادث ناگوار میشود کمااینکه در هفته گذشته رییس یک اداره در جریان سفر اداری در این مسیر دچار سانحه رانندگی شد و علاوه بر فوت یک نفر، به وی نیز آسیب جدی وارد آمد.
وی با توجه به قدمت ۱۱۸ ساله فرمانداری گلپایگان خاطرنشان کرد: نخستین مجوز عالی حاکمیتی و فرمانداری در استان اصفهان متعلق به گلپایگان است و وجود ظرفیتهای بالای کشاورزی، دامداری، صنعت و گردشگری این شهرستان در سطوح استانی و ملی، از دلایل مهم دیگر برای اخذ این امتیاز به گلپایگان محسوب می شود.
فرماندار گلپایگان با قدردانی از دفاع استاندار از اتخاذ چنین تصمیمی که پیشنهاد آن در مراسم تکریم و معارفه فرماندار گلپایگان از سوی مسوولان شهرستان مطرح شد، اظهار امیدواری کرد که در دولت وفاق ملی، این امتیاز پس از طی مراحل حقوقی، در راستای توسعه پایدار این شهرستان و تسهیل و تسریع در رفع مشکلات تولیدکنندگان و شهروندان، برای گلپایگان کسب و موجب «امیدآفرینی» اهالی این دیار شود.
به گزارش ایرنا، گلپایگان با مساحت ۲ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع و ارتفاع یک هزار و ۸۳۰ متر از سطح دریا، در شمال غرب استان اصفهان قرار دارد.
پیشینه زندگی در این دیار با توجه به وجود آثار تاریخی که در آن کشف و ثبت شده، به دوران پارینه سنگی میانه و نوسنگی می رسد.
گلپایگان بدلیل شرایط مناسب آب و هوایی از قطبهای مهم دامداری و کشاورزی در کشور است و با توجه به آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی فراوانی که در آن وجود دارد، یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی محسوب می شود.
با توجه به شرایط و ظرفیتهای جمعیتی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری گلپایگان و در عین حال مسافت ۱۷۰ کیلومتری آن تا مرکز استان، ارتقای فرمانداری آن به «فرمانداری ویژه» چند سالی است که بعنوان مطالبه این دیار مطرح شده است.
فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور است که از نظر سلسلهمراتب اداری فراتر از فرمانداری و فروتر از استانداری قرار دارد. فرمانداری ویژه بخش عمدهای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گستردهتر، توانمندتر و بزرگتر ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است.
سمت فرماندار ویژه، معاون استاندار است و میتواند در جلسات معاونان استاندار نیز شرکت کند.