به گزارش خبرنگار ایرنا، بیستمین دوره بازیهای آسیایی طبق برنامه از ۱۹ سپتامبر تا ۴ اکتبر ۲۰۲۶ در استان آیچی و شهر ناگویا، ژاپن برگزار خواهد شد و ورزش همدان در تلاش برای کسب سهمیه حداکثری در این رویداد است.
شناسایی و حمایت از شانسهای کسب سهمیه بازیهای آسیایی ناگویا مهمترین هدفی است که دستگاه ورزش و جوانان استان همدان از هیاتهای ورزشی مطالبه میکند.
هانگژو ضعیفتر از جاکارتا
همدان در هجدهمین دوره بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی با فرود ظفری در ووشو، مبینا عزیزی در جودو، آذر کولیوند در کوراش، مریم امیدی پارسا، آرزو حکیمی و مریم کرمی در قایقرانی، مه لقا جام بزرگ در تیراندازی و حمید میرزایی نادر در کبدی گام به میدان گذاشت.
ورزشکاران استان همدان در این دوره از مسابقات و در رشته قایقرانی و تیراندازی موفق به کسب چند مدال نقره و برنز و مربی و ورزشکار همدانی همراه با تیم ملی کبدی موفق به کسب نشان طلا و در مجموع صاحب هفت مدال رنگارنگ شدند.
از ملی پوشانی که در بازیهای آسیایی اندونزی حضور داشتند، هیچ یک توفیق حضور در بازیهای هانگژو را پیدا نکردند و برخی از آنها نیز کنارهگیری کردند.
اما در بازیهای آسیایی هانگژو سهم همدان ۶ ورزشکار شامل میلاد جباری و محمدرضا کبودرآهنگی در کبدی، شیما صفایی در پینگ پنگ، مینا قربانی در تیراندازی، کیمیا زارعی در قایقرانی و مریم بربط در جودو بود.
نکته قوت در این سهمیه، حضور چهار بانوی ورزشکار بود که البته نخستین حضورشان را در بازیهای آسیایی تجربه میکردند و در تنیس روی میز و جودو تنها ملی پوشان ایرانی اعزامی به این رویداد بودند.
البته هر چهار بانوی همدانی اعزامی به بازیهای آسیایی موفق به کسب نشان نشدند تا دست خالی به کشور بازگردند هر چند تجربهای بزرگ را به دست آوردند.
۲ نشان کسب شده ورزشکاران همدانی در رشته کبدی بود که نصیب میلاد جباری و محمدرضا کبودرآهنگی شد تا در نهایت این استان در جدول توزیع مدالها نیز نقش آفرین باشد.
در مجموع به نسبت دوره گذشته هم به جهت ارزش رنگ مدال و نیز تعداد کسب شده، کارنامه ورزش همدان ضعیف عمل کرد تا نشان دهد در چهار سال گذشته آنطور که باید برنامهریزی لازم در راستای موفقیت قهرمانان صورت نگرفته است.
با این وجود، مدیران ورزش همدان میکوشند تا ناکامی هانگژو، این بار در بازیهای آسیایی ناگویا جبران شود و بتوانند هم به لحاظ کسب حداکثر سهمیه و هم رسیدن به مدال موفقتر عمل کنند.
مدیران ورزش همدان میکوشند تا ناکامی هانگژو، این بار در بازیهای آسیایی ناگویا جبران شود و بتوانند هم به لحاظ کسب حداکثر سهمیه و هم رسیدن به مدال موفقتر عمل کنند.ناگویا مقصد اصلی ورزش قهرمانی همدان
معاون ورزش و جوانان همدان در این باره گفت: در راستای بررسی وضعیت هیاتهای ورزشی برای حضور هرچه بهتر در کسب سهمیه المپیک آسیایی و سایر مسابقات فراملی طی دو سال آینده نشستی برگزار شده است.
یوسف خدرویسی در خصوص برگزاری منظم نشستهای تخصصی با هیاتهای ورزشی دارای شانس کسب سهمیه در مسابقات مهم بینالمللی به ویژه بازیهای آسیایی ناگویا گفت: دیگر فرصت استعدادیابی برای حضور در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا نیست بلکه باید مستعدین فعلی را زیرچتر حمایتی قرار داد.
وی اضافه کرد: حتی اگر نیاز باشد برای مستعدین ورزش همدان مربیان مطرح استخدام شود، این آمادگی را داریم که هزینه جذب بهترین مربیان را پرداخت کنیم.
وی خواستار برگزاری میزبانی اردوهای تیم ملی شد و افزود: این میزبانیها میتواند انگیزه مضاعف در بین ملی پوشان همدانی ایجاد کند.
خدرویسی بهرهمندی از تجربه علمی استادان دانشگاهها را بسیار مهم دانست و بیان کرد: دانش استادان دانشگاهها میتواند به آموزش مطلوب در ورزش استان کمک کند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی همدان ادامه داد: راه اندازی و پرورش رشتههای مدالآور و برگزاری اردوهای مشترک با استانهای صاحب نام کشور بسیار حایز اهمیت است ضمن اینکه هیاتها میتوانند مربیان مطرح را به استان دعوت کنند تا سطح علمی مربیان استان نیز ارتقا یابد.
وی با اشاره به فعالیت پایگاه قهرمانی در همدان اضافه کرد: قهرمانان میتوانند به صورت رایگان در این مکان ورزش کنند و آماده ارایه خدمات باشگاههای ورزشی و حتی در صورت نیز بکارگیری مربیان مطرح و باتجربه به صورت شخصی برای تمرین و آمادهسازی ملی پوشان هستیم.
قهرمانان میتوانند به صورت رایگان در این مکان ورزش کنند وآماده ارایه خدمات باشگاههای ورزشی و حتی در صورت نیاز بکارگیری مربیان مطرح و باتجربه به صورت شخصی برای تمرین و آمادهسازی ملی پوشان هستیم.
وی خواستار زمینهسازی لازم برای حضور حداکثری ورزشکاران استان در تیمهای ملی شد و افزود: بازیهای المپیک و پارالمپیک آسیایی نیاز به کسب سهمیه دارند و هیاتهای ورزشی برای حضور قدرتمند در این مسابقات باید تلاش کنند.
خدرویسی با تاکید بر نقش رسانهها در پیشبرد اهداف دستگاه ورزش استان همدان در رویدادهای پیش رو به خصوص بازیهای آسیایی گفت: دیدگاههای رسانهها حتی انتقادهای منصفانه که با راهکاری همراه است، به توسعه ورزش استان کمک شایانی میکند.
وی برگزاری شورای عالی ورزش استان همدان را بسیار مهم دانست و گفت: در این شورا به طرح مشکلات هیاتهای ورزشی خواهیم پرداخت و موانعی که پیش روی استعدادهای ورزشی است را بازگو میکنیم.
وی واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی را طرح غیر قابل قبول دانست و ادامه داد: این سالنها اگر در اختیار هیاتهای ورزشی قرار بگیرد، نتایج بهتری رقم خواهد خورد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی همدان خواستار همکاری و مشارکت همه جانبه دستگاههای اجرایی این استان شد و افزود: فضاهای خوبی را در ادارات داریم که انتظار میرود در اختیار توسعه ورزش استان همدان قرار بگیرد.
وی با تاکید بر لزوم همکاری شهرداریها در حوزه ورزش گفت: زیرساختهای بسیار حرفهای در ورزش شهرداریها داریم که میشود در اختیار هیاتهای ورزشی قرار بگیرد.
زیرساخت نداریم
رئیس هیات جانبازان و توانیابان همدان با اشاره به مشکلات پیش رو تا بازیهای پاراآسیایی ناگویا گفت: ورزشکار مستعد برای کسب سهمیه این رویداد مهم بینالمللی داریم اما در حوزه زیرساخت ضعیف هستیم.
حمیدرضا رحیمی افزود: هیات جانبازان و توانیابان تنها یک هیات نیست بلکه به اندازه وزارتخانه رشته ورزشی زیرمجموعه دارد و با این حال به لحاظ زیرساختی مشکل داریم.
وی اضافه کرد: هر چند مجموعه ورزشی جانبازان و توانیابان کلنگ زنی شده است اما به طور قطع ساخت این فضا به طول خواهد انجامید و چه بهتر بود به این هیات که موفقیتهای درخشان را در عرصههای مختلف ملی و فراملی داشته و یا هیات نابینایان و ناشنوایان، سالن ورزشی مشترک واگذار میشد تا بتوانیم تمرین ورزشکاران را بدون دغدغه داشته باشیم.
رحیمی با اشاره به اینکه ورزشکاران پارالمپیکی و پاراآسیایی هم نقش مهمی در موفقیتهای ورزش استان همدان دارند، خاطرنشان کرد: در صورت حمایتهای مالی و فراهم شدن زیرساختهای لازم میتوانیم جزو بهترینها در کسب سهمیه بازیهای پاراآسیایی ناگویا باشیم.
دوچرخه سواری در مسیر کسب سهمیه
رئیس هیات دوچرخه سواری همدان نیز در این نشست گفت: پریسا مجنونی، بهنام آرین و پانته آ قلی پور سه دوچرخه سوار ملی پوش همدانی هستند که شانس کسب سهمیه بازیهای آسیایی ناگویا را دارند.
رامین تاج بخشیان افزود: هر سه ملی پوش دوچرخه سواری همدان هم اکنون در تیمهای خارجی رکاب میزنند و از لحاظ آمادگی شرایط بسیار خوبی دارند.
وی اضافه کرد: انتظار میرود دستگاه ورزش استان همدان حمایتهای همه جانبه از شانسهای کسب سهمیه بازیهای آسیایی داشته باشد و بتوان به لحاظ مالی آنها را به خوبی تامین کرد.
انتظار میرود دستگاه ورزش استان همدان حمایتهای همه جانبه از شانسهای کسب سهمیه بازیهای آسیایی داشته باشد و بتوان به لحاظ مالی آنها را به خوبی تامین کرد.
تاج بخشیان خاطرنشان کرد: اگر این سه ملی پوش به خوبی مورد حمایت قرار بگیرند، رسیدن به سهمیه بازیهای آسیایی ناگویا دور از دسترس نیست.
وی با اشاره به اینکه دنبال میزبانی رویداد آسیایی در همدان هستیم، گفت: در صورت حمایت اداره ورزش و جوانان همدان این میزبانی را برگزار میکنیم که تاثیر بسزایی در سهمیه استان در بازیهای آسیایی دارد.
دوره طلایی تنیس روی میز همدان
رئیس هیات تنیس روی میز همدان نیز در این نشست گفت: این رشته ورزشی دوران طلایی خود را در همدان سپری میکند و اگر حمایتهای لازم صورت بگیرد، به طور قطع سهمیه بازیهای آسیایی را کسب میکنیم.
رضا ایلوخانی افزود: شیما صفایی و ستایش ایلوخانی ۲ ملی پوش نخبه تنیس روی میز همدان هستند که قابلیت کسب سهمیه بازیهای آسیایی را دارند.
وی بیان کرد: ورزش همدان میتواند حساب ویژه در کسب سهمیه تنیس روی میز همدان برای بازیهای ناگویا داشته باشد اما نیاز به حمایت های همه جانبه به ویژه تامین نیازهای ضروری ملی پوشان جهت آماده سازی بهتر هستیم.
ورزش همدان میتواند حساب ویژه در کسب سهمیه تنیس روی میز همدان برای بازیهای ناگویا داشته باشد اما نیاز به حمایت های همه جانبه به ویژه تامین نیازهای ضروری ملی پوشان جهت آماده سازی بهتر هستیم.
وی به مشکلات سالن تنیس روی میز همدان اشاره کرد و افزود: این سالن بدون کفپوش مناسب است و دیوارههای اطراف آن نیاز به ایمنسازی دارد.
ایلوخانی خاطرنشان کرد: در دوره گذشته قول پرداخت ۵۰ میلیارد ریال از استانداری همدان داده شد اما تاکنون به هیات تنیس روی میز همدان پرداخت نشده است.
وی اظهارکرد: همچنین بارها درخواست جابجایی سالن تنیس روی میز همدان و پایگاه قهرمانی را به اداره ورزش دادهایم اما اقدامی صورت نگرفته است.
ضرورت عدالت در پرداخت پاداش ها
رئیس هیات نابینایان و کم بینایان همدان نیز در این نشست گفت: عدالت در پرداخت پاداش بین قهرمانان المپیکی و پارالمپیکی بسیار ضروری است.
سمیه سهیلی افزود: پاداش قهرمانان فراملی نابینایان برخلاف چیزی بود که اعلام شد و کاهش یافت که با نارضایتی آنان همراه بود.
وی اضافه کرد: این درخواست را داریم که پاداش و کمک هزینه ملی پوشان و قهرمانان به جای پرداخت به هیاتهای ورزشی، مستقیم به حساب آنها واریز شود.
سهیلی فعالیت ورزشکاران خاص را پرهزینه دانست و گفت: ورزشکاران خاص اعم از نابینایان و توانیابان نیازمند توجه خاص هستند و حتی هزینه ایاب و ذهاب آنها را نیز پرداخت میکنیم.
وی برخورداری از زیرساختهای ورزشی را بسیار حایز اهمیت دانست و افزود: ملی پوشان نابینایان همدان بهترین عملکرد را در ورزش استان در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چین داشتند و شایسته بهترین امکانات به خصوص فضای اختصاصی هستند.
پرداخت حقوق ماهیانه به مستعدین
مربی تیم ملی و قهرمان سابق قایقرانی بازیهای آسیایی گفت: پرداخت حقوق ماهیانه به مستعدین بسیار انگیزه بخش است و آنها را برای رسیدن به کسب سهمیه بازیهای ناگویا کمک میکند.
مربی تیم ملی و قهرمان سابق قایقرانی بازیهای آسیایی گفت: پرداخت حقوق ماهیانه به مستعدین بسیار انگیزه بخش است و آنها را برای رسیدن به کسب سهمیه بازیهای ناگویا کمک میکند.
مریم کرمی افزود: همچنین باید نسبت به تامین مکملهای ورزشی برای ملی پوشان همدان کمک هزینه مورد نیاز پرداخت شود تا بتوانند به لحاظ آمادهسازی شرایط مطلوب را دنبال کنند.
وی با تاکید بر اینکه مستعدین باید تمام تلاش خود را برای کسب سهمیه بکار بگیرند، افزود: همدان در رشتههای مختلف توان کسب سهمیه بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا را دارد.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد بازیهای آسیایی اقدام به موقع و شایسته است و امیدوارم با تامین نیازهای ضروری مستعدین، بتوانیم بهترین نتیجه را در این رویداد فراملی داشته باشیم.
رهاورد: برنامه هدفمند؛ نیاز امروز ورزش قهرمانی
فارغ از اینکه طی ۲ سال آینده میلادی مسابقات مختلف ورزشی اعم از جهانی، جام جهانی، قهرمانی آسیا، کاپ آسیا و سایر رقابتهای بینالمللی را شاهد خوهیم بود اما برهمگان پوشیده نیست که بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا و نیز المپیک ۲۰۲۶ جوانان سنگال ۲ رویداد بسیار مهم به شمار میرود.
هر چند ابتدا باید سهمیه ورودی به این بازیها را کسب کنند و ۲ ماراتن بسیار سخت را تا رفتن به روی سکوی اول تا سومی در پیش دارند.
ورزشهای مستعد همدان اگر میخواهند از این وضعیت خارج شده و به سرنوشت دورههای قبل دچار نشوند، باید بیش از گذشته نسبت به برنامهریزی هدفمند اقدام کنند.
امروزه کارگروه ورزش قهرمانی همدان میبایست با برنامه هدفمند، چاره ساز باشد، برخی ورزشکاران خواستار حمایت پر رنگتر هستند، عدهای از هیاتهای ورزشی نیاز به پوستاندازی دارند و میطلبد سیستم ورزش قهرمانی نیز تقویت شود.
نظارت دقیقتر بر عملکرد هیاتهای ورزشی، حمایتهای مادی و معنوی بهتر از استعدادها و قهرمانان، تشکیل اردوهای منظم آمادهسازی، اخذ میزبانیها و تامین منابع مالی مورد نیاز برای رشد و ارتقا سطح کیفی و فنی شانسهای رسیدن به ترکیب اصلی تیم ملی برای کسب سهمیه بسیار حایز اهمیت است.
ایجاد اتاق فکر با حضور افراد صاحب نظر، خبره و باتجربه نیاز امروز ورزش استان همدان در حوزه قهرمانی است تا بتوانند از این پس نتایج بهتری را در رویدادهایی همچون بازیهای آسیایی کسب کنند.
حوزههای کارشناسی میتوانند با نظارت دقیقتر و برنامهریزی بهتر، ورزش را در حوزه قهرمانی آن هم در رشتههای کاربردی و مهم، به نتایج درخشانتر برسانند.
پوشیده نیست که ایجاد تغییرات در حوزه قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان همدان، فصل نو را برای تحول در مسیر مدالآوری ایجاد کرده است منتهی نیازمند تدبیر، برنامهریزی و عمل گرایی دارد.