تهران- ایرنا- در آستانه آغاز به‌کار دولت دوم «دونالد ترامپ»، حامیان آزادی مطبوعات با عطف به لفاظی‌های رئیس‌جمهوری منتخب در زمان کارزار انتخاباتی، نگران افزایش فشار بر روزنامه نگاران و نابودی آزادی بیان در ایالات متحده هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه واشنگتن پست، حامیان آزادی مطبوعات در آمریکا بیم آن دارند که در دولت دوم ترامپ همانگونه که در لفاظی‌های وی حین کارزار انتخاباتی مشخص بود، فشار بر روزنامه نگاران افزایش یابد.

این روزنامه می نویسد: ترامپ سال‌هاست که روزنامه نگاران و رسانه های گوناگون را تهدید به شکایت کرده است، هرچند در اغلب مواقع این کار را انجام نداده و هروقت هم دست به کار شده، بی نتیجه مانده است.

اما توافق اخیر ترامپ با شبکه خبری «ای‌بی‌سی» و مجموعه‌ای از شکایت‌های دیگر وی علیه نهادهای رسانه‌ای، حاکی از تشدید کارزار رئیس‌جمهوری منتخب علیه مطبوعات است.

واشنگتن پست این اقدامات را سبب نگرانی رسانه‌ها و روزنامه نگاران دانسته و می افزاید: اگرچه قانون در آمریکا تغییری نکرده، اما جو و خصومت با مطبوعات تشدید شده است.

دو دستیار ترامپ که خواستند نامشان فاش نشود، در این زمینه به واشنگتن پست گفتند که فشار رئیس‌جمهوری منتخب و متحدانش بر رسانه‌ها در حال افزایش است و همچنان تشدید خواهد شد.

ترامپ در دو ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، بیش از ۱۰۰ بار به رسانه ها حمله کرد و یک هفته مانده به انتخابات هم «روزنامه نیویورک تایمز» را تهدید به شکایت کرد. در این میان کارزار انتخاباتی وی شکایتی علیه واشنگتن پست نیز ارائه کرده و از «سی‌بی‌اس نیوز» نیز به دلیل ویرایش مصاحبه «۶۰ دقیقه» با کامالا هریس معاون رئیس جمهوری، به شیوه ای که وی آن را «گمراه کننده» خواند، شکایت کرده است.

در این میان، استیون چانگ سخنگوی ترامپ در واکنش به شکایات متعدد شخص رئیس‌جمهوری منتخب و کارزارش علیه مطبوعات، هدف از این کار را تمرکز بر گزارش‌های نادرست آشکار و غیرصادقانه دانست و گفت که ترامپ این گزارش ها را نه تنها در راستای منافع عمومی نمی داند بلکه هدف آنها را مداخله در انتخابات اعلام کرده است.

کارشناسان حقوقی می گویند گه اگرچه ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا نیست که دست به دامن شکایت علیه مطبوعات شده است و چنین رویکردی در زمان ریچارد نیکسون، بیل کلینتون و باراک اوباما هم وجود داشت، اما حملات وی علیه مطبوعات وارد سطحی کاملا جدید شده است و وی به ویژه زمینه را برای از بین رفتن آزادی مطبوعات هموار می سازد. ترامپ در ماه سپتامبر (شهریور) در رسانه اجتماعی متعلق به خود (تروث)، شبکه خبری «ان‌بی‌سی» را به علت گزارشی در مورد رسوایی های جنسی خود، هدف حملات قرار داد و نوشت: «رسانه‌های اخبار جعلی باید بهای گزافی را برای کاری که با کشور ما انجام داده‌اند، بپردازند».