قزوین - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: برداشت های بی رویه و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی طی سال های گذشته منجر به پدیده فرونشست زمین در برخی از نقاط، به ویژه دشت قزوین شده که نرخ متوسط آن امسال از ۱۷ به ۲۵ سانتی متر رسیده و این اتفاق باعث شده تا به وضعیت ممنوعه بحرانی برسد.

منصور ستوده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی و همچنین خشکسالی های متوالی مهمترین عوامل فرونشست زمین در استان قزوین به شمار می آید و اگر روند کاهش بارش ها ادامه بیابد، دیگر آبی وجود نخواهد داشت تا جایگزین برداشت های بی رویه شود و در نتیجه فرونشست اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: متوسط سالانه برداشت از منابع آب (سطحی و زیرزمینی) در کشور ۹۸ میلیارد متر مکعب و در استان قزوین یک هزار و ۸۰۰ میلیارد مترمکعب است که ۸۶ درصد آن از منابع آب های زیرزمینی و ۱۴ درصد مابقی نیز از منابع آب های سطحی تامین می شود.

ستوده تصریح کرد: استان قزوین حدود هشت میلیارد متر مکعب کسری مخزن دارد و در طی ۲۷ سال اخیر سطح آب های زیرزمینی آن نیز ۴۲ متر افت پیدا کرده و در صورت ادامه این روند با کاهش آبدهی چاه ها و کیفیت منابع آب زیرزمینی روبرو خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین به راهکارهای جلوگیری از افزایش فرونشست در قزوین پرداخت و خاطرنشان کرد: چاه های غیرمجاز آب در این استان باید احصا و مسدود شود و چاه های مجازی که اضافه آب برداشت می کنند هم با نصب کنتورهای هوشمند کنترل شود و همچنین کشاورزان که جزو مصرف کنندگان آب های زیرزمینی محسوب می شوند باید توصیه ها در زمینه حفظ و حراست از منابع آبی را جدی بگیرند به آن اهمیت خاصی دهند.