تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» گفت: چند سال قبل از طوفان الاقصی، با خانواده اهل غزه‌ای که ساکن ایران بودند، آشنا شدم، این کتاب ماحصل مصاحبه و خاطرات این خانواده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» برگزیده جایزه ادبی فلسطین نوشته مرضیه اعتمادی به تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی در ۲۰۸ صفحه منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب یک اثر داستانی ولی مستند است که داستان زندگی و خاطرات خانواده‌ای فلسطینی را روایت می‌کند.

مرضیه اعتمادی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» نتیجه ساعت‌ها مصاحبه‌ای است که دوستانم انجام دادند. چند سال قبل از طوفان الاقصی، با خانواده اهل غزه‌ای که ساکن ایران بودند، آشنا شدم. دوستانم در نشر شهید کاظمی، مشغول گرفتن مصاحبه‌ از اعضای این خانواده مومن و مقاوم بودند. بنده پس از پذیرفتن پروژه، چندین ساعت مصاحبه تکمیلی انجام دادم.

وی افزود: در کنار مصاحبه‌ها، کتاب‌ها و مستندها و فیلم‌های مربوط به فلسطین را طی یک سال مطالعه و تماشا کردم تا با مسئله فلسطین آشنا شوم. تصمیم نهایی من این بود که این کتاب را از نگاه مخاطب ایرانی بنویسم. شخصیت یک دختر جوان ایرانی به نام عاطفه را در کنار شخصیت‌های محترم فلسطینی کتاب گذاشتم، تا در خلال ارتباط و چالش‌های زندگی آن‌ها، مخاطب را با فرهنگ و آداب و رسوم و همچنین با تاریخ اشغال فلسطین و رنج مردم عزیز فلسطین در تمام این سال‌ها، آشنا سازد و از همه مهم‌تر روح مقاومتی که در زندگی آن ها جاری است درک کند.

نویسنده کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» ادامه داد: پس از اینکه کتاب برگزیده جایزه فلسطین شد خدا را شکر کردم. دعا کرده بودم که کتاب بتواند سنگ کوچکی باشد که به سمت اسرائیل وحشی پرتاب می‌شود. قبلا از طریق دوستانم با برگزاری این جشنواره آشنا شده بودم، کتاب «صور» و «چشم‌هایم در اورشلیم» (برگزیده‌های ایرانی دوره اول جایزه جهانی ادبیات فلسطین) را نیز مطالعه کرده بودم.

وی گفت: این جایزه می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای پر کردن این خلا باشد. البته لازمه‌اش این است اطلاع‌رسانی گستره‌تری انجام و دوره‌های آموزشی گذاشته شود و کارگروه‌های مشخصی در طول سال برای تولید اثر خوب در این زمینه وقت بگذارند. فکر می‌کنم «کتاب» عمق و اثر ماندگارتری دارد و می‌تواند مخاطب را با لایه‌های بیشتری از موضوع آشنا کند. کتاب می‌تواند مثل یک سفیر فرهنگی کارکشته، در شهرها و روستا و کشورهای مختلف بچرخد و پیغام مظلومیت مردم فلسطین را برساند.

اعتمادی تاکید کرد: قصه، حکایت، روایت، رمان، گزارش و... یکی از مهم‌ترین سلاح‌های ما برای مبارزه با ظلم است، تا حواس مردم جهان را به سمت فلسطین و آتشی که اسرائیل در خانه‌هایشان انداخته است جمع کنیم. یک روایت خوب و یک داستان درست، نمی‌گذارد مسئله فلسطین فراموش شود و همه ما همین را می‌خواهیم. مطالعه آثاری که تا امروز در سراسر دنیا در این زمینه چاپ شده، مشاهده فیلم‌ها و مستندهایی که وجود دارد و همچنین نشستن پای صحبت مردم فلسطین می‌تواند آثار تولیدی ما در زمینه مقاومت را اثربخش کند.

وی افزود: رسالت اول ما دیدن، خواندن و آگاه شدن خودمان است و بعد نوشتن برای مردم‌. هر متنی که برای حمایت از فلسطین و مقاومت می‌نویسیم، همان سطل آبی است که امام عزیزمان گفت اگر به سمت اسرائیل برود، او را سیل خواهد برد.